Belgische Federale Overheid



Brussel, 6e aantrekkelijkste investeringsstad

Datum: 16 november 2011

De jaarlijkse barometer die de multinational in vastgoedadvies Cushman & Wakefield opmaakt, geeft aan dat Brussel in de ogen van Europese ondernemers een aantrekkelijke investeringsbestemming blijft. De Belgische hoofdstad komt op de zesde plaats in het klassement.

De 501 bedrijfsleiders die deelnamen aan de enquête, spraken zich uit over de factoren die in hun ogen doorwegen bij hun vestigingskeuze. De eerste factor, met 60 % van de stemmen, is de toegankelijkheid van de markt, consumenten en klanten. Wat deze sleutelfactor betreft, schuift Brussel een plaats naar voor in vergelijking met de vorige editie van de studie en komt onze hoofdstad daarmee op de vierde plaats na Londen, Parijs en Frankfurt.

Nog twee factoren die doorwegen bij de ondervraagde bedrijfsleiders zijn, met 50 % van de stemmen, de beschikbaarheid van geschoold personeel en het telecommunicatienet. Ook voor deze factoren schuift Brussel twee plaatsen naar voor en verovert de stad een plaats tussen de toppers: een zevende plaats voor geschoold personeel en een negende plaats voor zijn telecommunicatienetwerk.

Voorts blijkt dat Brussel zijn tweede plaats na Londen behoudt voor meertaligheid en zijn vijfde plaats voor verbindingswegen met andere steden. Ten slotte gaat Brussel er twee plaatsen op vooruit wat de levenskwaliteit van werknemers betreft.

https://www.cushwake.com/cwglobal/jsp/kcReportDetail.jsp?Country=EMEA&L anguage=EN&catId=100003&pId=c38200001p Externe link