Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 16 november

Noord-Holland Noord, 16-11-2011 o 14:00 uur

Aanhouding wegens heling
Zwaag, dinsdag 15 november
Omstreeks 15.00 uur zag de politie een 15-jarige jongen uit Hoorn fietsen op de Zwaagmergouw. De jongen reed op een damesfiets en om het stuur hing een hangslot. Omdat het vermoeden bestond dat de fiets van diefstal afkomstig was, controleerde de politie de fiets. Navraag van het framenummer leerde dat de fiets inderdaad als gestolen geregistreerd stond sinds 2008. De jongen verklaarde dat zijn moeder de fiets voor hem had gekocht. De jongen is aangehouden wegens heling. Zijn moeder zal ook worden verhoord.

Weet wat je koopt. Stop heling.
Heling is het kopen van gestolen goederen. Heling is strafbaar en wie gestolen spullen koopt, stuurt inbrekers op pad. Daar kun je zelf ook slachtoffer van worden. Koop daarom geen spullen waarvan je vermoedt dat ze van diefstal afkomstig zijn. Om heling tegen te gaan is het belangrijk dat je de serienummers van je waardevolle spullen registreert en altijd aangifte doet wanneer ze worden gestolen. Zo voorkom je dat jouw gestolen bezittingen worden verkocht. Op www.stopheling.nl kun je zelf het serienummer van een aangeboden product checken om te zien of het product bij de politie als gestolen geregistreerd staat. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dat is dat vaak ook zo!

Aanhouding na achtervolging

Callantsoog, woensdag 16 november
De politie hield om 00.40 uur een 46-jarige man uit Emmen aan. De man zat als bijrijder in een auto die diverse stoptekens van de politie negeerde. De politie wilde omstreeks 00.30 uur de bestuurder van de auto laten stoppen, toen deze op De Langevliet in Julianadorp te hard reed. Op de Callantsogervaart werd een snelheid van 110 km/uur gemeten, waar 60 km/uur is toegestaan. Na in eerste instantie het stopteken te negeren, minderde de auto plotseling snelheid en draaide 180 graden en reed op de politieauto af. De politie kon een aanrijding net voorkomen. Politiemensen in Callantsoog zagen de auto vervolgens in Callantsoog rijden bij het Dorpsplein. Na een korte achtervolging stopte de auto uiteindelijk op de Zuid Schinkeldijk. De bestuurder vluchtte te voet. De bijrijder kon in de auto worden aangehouden. Er is in de omgeving nog gezocht naar de bestuurder, waarbij ook een politiehond is ingezet. De man is niet meer aangetroffen. De auto is mogelijk gestolen. De politie onderzoekt de identiteit van de bestuurder.

Woninginbraken
Den Helder, dinsdag 15 november
Tussen 16.30 uur en 23.00 uur is er ingebroken ineen woning aan de Jacob van Heemskerkstraat. De inbrekers kwamen binnen door het slot van de bijkeuken te forceren. De woning was doorzocht en er zijn diverse kostbare goederen weggenomen.
De politie onderzoekt de inbraak.

Midwoud, dinsdag 15 november

Tussen 10.15 uur en 12.00 uur is er een poging gedaan in te breken bij een woning aan het Paulusland. De bewoners ontdekten dat er aan de achterzijde van de woning een deur en ramen waren geforceerd. Er is echter niemand in de woning geweest. Bij de braaksporen werd ook inbrekerswerktuig aangetroffen. De politie onderzoekt de inbraakpoging.

Fietsster gewond bij aanrijding
Heerhugowaard, dinsdag 15 november

Op de rotonde Zuidtangent/Middenweg vond om 13.00 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een fiets. Een 41-jarige automobilist uit Schagen stond stil voor een aantal fietsers, voordat hij de rotonde op reed. Bij het optrekken zag hij echter een 50-jarige fietsster uit Heerhugowaard - rechts van de auto - over het hoofd, waardoor deze tegen de zijkant van de auto reed. De vrouw is met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De auto is vermoedelijk over haar hand gereden.

Buspassagier aangehoudenna beledigen chauffeur
Alkmaar, dinsdag 15 november

De politie hield om 20.15 uur een 19-jarige man uit Alkmaar aan wegens het beledigen en bespugen van een 59-jarige buschauffeur uit Alkmaar. Op de Drechterwaard weigerde de man de bus te verlaten, of op een andere manier te betalen, toen zijn OV-chipkaart niet werkte. Toen hij na veel beledigingen aan het adres van de chauffeur uiteindelijk de bus verliet, bespuugde hij de buschauffeur. Even later zag de chauffeur dat de man op de Stationsweg opnieuw amok maakte, ditmaal bij een andere buschauffeur. Hierop waarschuwde hij de politie, die de man in de bus aanhield. De chauffeur heeft aangifte gedaan van belediging.

Man aangehouden voor mensenhandel en prostitutie

Alkmaar, woensdag 16 november

Een 33-jarige Hongaar is donderdag 10 november jl. in Berlicum (FR) aangehouden voor mensenhandel en prostitutie. Hij wordt ervan verdacht in april dit jaar een 32-jarige Hongaarse vrouw naar Nederland te hebben gebracht en haar tot prostitutie hebben gedwongen na haar te hebben verkracht. De politie startte een onderzoek naar de verdachte nadat de vrouw hiervan aangifte had gedaan. De verdachte wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Aanhoudingen na woninginbraak

Heerhugowaard, woensdag 16 november

Bij een woninginbraak op de Oostdijk in Grootschermer werd op woensdag 9 november om 06.40 uur duidelijk dat onder andere een crossmotor was gestolen. Om 07.20 uur die morgen zag de politie op de Dorpsstraat in Oterleek de crossmotor rijden, met daarachter een personenauto. De personenauto verhinderde de politieauto om de crossmotor te achterhalen, door langzaam te gaan rijden. De bestuurder en bijrijder (een man van 29 jaar uit Den Helder en een man van 29 jaar uit Heerhugowaard) van de auto werden toen aangehouden. Zij konden zich niet legitimeren. In de auto werd een los frontje van een autoradio aangetroffen. De radio in de auto was echter ingebouwd. Bij de woninginbraak bleek naast de crossmotor ook een dergelijk radiofrontje te zijn weggenomen. Beide mannen zijn aangehouden. Bij het huis van de 29-jarige man aan de Dinkel in Heerhugowaard werd even later de gestolen crossmotor aangetroffen. Vandaag hield de politie nog een 29-jarige man uit Heerhugowaard buiten heterdaad aan wegens mogelijke betrokkenheid. De andere mannen reden in zijn auto.

Getuigen mishandeling gezocht

Den Helder, zondag 13 november

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een 15-jarige jongen uit Den Helder. De jongen was op zondag 13 november rond 20.00 uur met een paar vrienden in de bunkers bij het Liniepad. Toen zijn vrienden weggingen bleef hij daar alleen achter.Om ongeveer 20.30 uur verliet ook hij de bunker. Buiten stonden er 5 jongens tussen de 18 en 20 jaar oud en 1 meisje voor hem. De jongens grepen hem vast en wikkelden op de grond een fietsband en een stuk touw om hem heen. Vervolgens werd hij tegen zijn schouder geschopt. Toen de groep weg was, is de jongen met het touw om zich heen naar huis gesprongen, zodat zijn moeder hem kon bevrijden. In het ziekenhuis bleek de jongen een scheurtje in zijn schouder te hebben opgelopen. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze mishandeling en vraagt mensen die iets gezien hebben, of meer weten, contact op te nemen met de recherche van Den Helder, via het telefoonnummer 0900-8844. Het signalement van de jongens uit de groep luidt als volgt: tussen de 18 en 20 jaar oud, drie van hen hadden een Antilliaans uiterlijk, twee van hen waren blank. Vier jongens droegen een capuchon, de vijfde een wollen muts, met oorflappen. Ze droegen allen donkere kleding.