Internationale studenten vieren Day of the International Student

Persbericht van Stichting Nuffic

Internationale studenten in Nederland vieren Day of the International Student

Ongeveer 1.500 buitenlandse studenten uit heel Nederland kwamen zaterdag 12 november naar de Day of the International Student, in het World Forum in Den Haag.

De studenten deden op deze speciaal voor hen georganiseerde dag mee aan allerlei leerzame en ook leuke workshops. De onderwerpen varieerden van werken in Nederland na de studie, tot Bollywood Dancing en klompen beschilderen. De dag eindigde met een massaal diner en een groot dansfeest.

In Nederland verblijven elk jaar meer dan 80.000 buitenlandse studenten. Velen brengen een studieperiode van slechts enkele maanden in ons land door. Het aantal dat aan een universiteit of hogeschool echter een graad wil behalen, ligt inmiddels ook al boven de 50.000.

De Day of the International Student wordt - in samenwerking met de gemeente Den Haag - georganiseerd door de Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs. Het doel is om internationale studenten te laten zien dat Nederland hun keuze voor juist ons land als studiebestemming bijzonder op prijs stelt.

Ook wil de Nuffic met deze dag buitenlandse studenten nu al interesseren voor de alumniverenigingen van in Nederland afgestudeerden, die in steeds meer landen worden opgericht. De leden van deze netwerken hebben in hun hart een warm plekje voor ons land en zijn daarmee belangrijke ambassadeurs voor het Nederlandse hoger onderwijs.

---

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Links:
http://www.dis2011.nl

Noot voor redacties


Stichting Nuffic

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter