Gemeente Voerendaal


\ 16/11/2011 - Reconstructie Colmont
De eerste werkzaamheden zijn op maandag 7 november gestart met het plaatsen van de bebording voor de omleidingsroute. Klik hier voor omleiding!
Verder ontvangen de bewoners een dezer dagen een brief van de aannemer waarin zij verzocht worden medewerking te verlenen voor een nulmeting van hun woning. Hierbij wordt de bouwkundige staat van gevels en vertrekken met foto's vastgelegd en gedeponeerd bij een notaris.

Op maandag 14 november is de daadwerkelijke uitvoering gestart. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd om te voldoen aan de zogenaamde basisinspanning, waarbij minder regenwater via het gemengde rioolstelsel wordt afgevoerd.

Planning
Allereerst is gestart met de aanleg van de molgoot en rabatstroken aan de zuidzijde van Colmont. Wanneer deze klaar zijn wordt verdergegaan met de aanleg van molgoot en rabatstroken aan de noordzijde. Vervolgens worden de resterende klinkers in de rijbaan verwijderd en wordt de rijloper van asfalt voorzien. Op deze wijze wordt een maximale bereikbaarheid voor de bewoners gegarandeerd.
We streven ernaar om de werkzaamheden vóór de feestdagen in december af te ronden.
Mocht dit wegens weersomstandigheden niet lukken dan is er met de aannemer afgesproken dat uw woning tijdens de feestdagen goed bereikbaar en toegankelijk is.

Toezicht en contactpersoon
Tijdens de werkzaamheden is de heer Wim Heijboer toezichthouder namens de gemeente. De heer Heijboer is uw aanspreekpunt en is telefonisch bereikbaar onder telefoonnummer 06- 46 39 58 81. Wanneer er iets geregeld moet worden, bijvoorbeeld in verband met de bereikbaarheid van uw woning, zal hij dit richting aannemer regelen. De heer Heijboer is dagelijks enkele uren aanwezig op het werk.

Afkoppelen
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden wordt u benaderd of u wilt meewerken aan het (deels) afkoppelen van hemelwater op uw perceel. In overleg wordt dan bepaald wat en op welke wijze afgekoppeld wordt. De insteek is dat afkoppelen op uw perceel doelmatig is en nagenoeg geen consequenties voor u heeft.

Huisvuil
De aannemer zal ervoor zorgdragen dat het voor de Rd4 mogelijk is om het huisvuil op de vaste ophaaldagen in te zamelen.

Parkeren
De eigenaar van camping Colmont heeft aangeboden dat u tijdens de uitvoering van de werkzaamheden gebruik kunt maken van de parkeergelegenheid van de camping.

Voortgang
Over 3 tot 4 weken wordt u middels een nieuwe bewonersbrief geïnformeerd over voortgang van de werkzaamheden.

Wij vertrouwen erop u voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op met Jos Cox, afdeling Beheer.

De gemeente Voerendaal rekent op uw begrip en medewerking.