UMC St Radboud


Radboud maakt zich sterk voor sport en gezondheid Zevenheuvelenloop 16-11-2011
Zevenheuvelenloop 2011

Het UMC St Radboud doet aanstaande zondag met 55 bedrijventeams mee aan de ABN AMRO Zevenheuvelenloop in Nijmegen en heeft hiermee het grootste aantal lopers: 550. Het UMC St Radboud is ook partner van de Zevenheuvelenloop en koppelt daarmee sport en gezondheid aan elkaar. Zoals ieder jaar kunnen deelnemers aan de ABN AMRO Zevenheuvelenloop lopen voor een goed doel. Dit jaar is `Loop voor Leven' van UMC St Radboud het goede doel. Inspanningsfysioloog prof. dr. Maria Hopman doet wederom een inspanningsonderzoek.

Loop voor Leven

De Zevenheuvelenloop heeft net als vorig jaar Loop voor Leven van UMC St Radboud als officiële goede doel gekozen. Loop voor Leven doet innovatief en veelbelovend onderzoek om ziekten en complicaties te voorkomen bij reeds bestaande ziekten. Het thema van Loop voor Leven is "dóór bewegen, vóór gezondheid". Tijdens de komende Zevenheuvelenloop is de Loop voor Leven-campagne gericht op de start van de Radboud preventiekliniek voor kanker in 2012. Prof. dr. Bart Kiemeney en Prof. dr. Nicoline Hoogerbrugge zetten deze kliniek op. De Radboud preventiekliniek voor kanker houdt zich onder andere bezig met screening, voorlichting, preventie van erfelijke kanker en hulp bij vermindering van risicofactoren.

Inspanningsonderzoek Maria Hopman

Prof. dr. Maria Hopman en haar team doen dit jaar wederom een inspanningsonderzoek onder lopers van de Zevenheuvelenloop. Lichamelijke activiteit is belangrijk voor een goede gezondheid. Slechts de helft van de Nederlandse bevolking beweegt voldoende. Het aantal chronisch zieken neemt dan ook zorgelijk toe. In deze tijd van vergrijzing wordt preventie steeds belangrijker. Een actieve leefstijl speelt bij preventie van ziekten een grote rol. Aangezien deelnemers aan de ABN AMRO Zevenheuvelenloop meer en vaker bewegen dan de gemiddelde Nederlander, is dit een unieke onderzoeksgroep om de relatie bewegen en gezondheid beter in kaart te brengen.