Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Doorbraak Bestemmingsplan Ter Meer

Locatie Parkweg, pand Beuk & Vecht in Maarssen-dorp De ontwikkelingen rondom het bestemmingsplan Ter Meer lopen al geruime tijd. Vorige week lag het bestemmingsplan ter bespreking in de werksessie van de raad.

Tijdens deze bespreking bleek dat de raad van Stichtse Vecht samen met de Vereniging Vechtoevers en de Vechtplassencommissie van mening zijn dat het plan te massaal was. De leden van de werksessie konden zich niet vinden in het voorliggende plan. Dit zou een impasse betekenen, ware het niet dat wethouder Wiersema voortvarend te werk is gegaan en met de projectontwikkelaar, de Vereniging Vechtoevers en de Vechtplassencommissie heeft gesproken. Op die manier is beweging in het vastgelopen dossier bewerkstelligd. Binnen een week heeft het college een aangepast plan vastgesteld.

De projectontwikkelaar heeft op verzoek van de gemeente het plan, voor zover mogelijk, aangepast aan de wensen van alle partijen. Er zijn onder andere twee woningen geschrapt en is een appartementengebouw iets opgeschoven. Nu aan alle wensen van genoemde partijen, waaronder de vereniging Vechtoevers, Vechtplassencommissie en de omwonenden is tegemoetgekomen, kan de raad op 22 november 2011, een definitief besluit nemen over het aangepaste voorstel.