Openbaar Ministerie

Zaak tegen adjunct-directeur Anna van Rijnschool geseponeerd

16 november 2011 - Arrondissementsparket Utrecht

Het Openbaar Ministerie te Utrecht heeft de zaak tegen de adjunct-directeur van het Anna van Rijn College in Nieuwegein geseponeerd. Het OM is na onderzoek van oordeel dat de man onschuldig is en niet had moeten worden aangehouden.

Uit de verklaringen die zijn afgelegd en het onderzoek ter plaatse, is gebleken dat de adjunct-directeur de jongen - na hem meermalen gesommeerd te hebben de klas te verlaten - stevig bij de kraag heeft gepakt en uit de klas gezet. Naar het oordeel van het OM is uit het onderzoek niet gebleken van enig strafbaar handelen van de adjunct-directeur. De adjunct-directeur is dan ook niet schuldig is aan het feit waarvan aangifte is gedaan en de zaak tegen hem is geseponeerd.

Vandaag heeft een gesprek plaatsgevonden met de adjunct-directeur en de moeder van de jongen. Hierin heeft de officier van justitie de beslissing om de zaak te seponeren uitgelegd. Ook is gesproken over de grote impact die het incident heeft gehad.

In een gesprek heeft de korpsleiding aangegeven de opvatting van het OM te delen. Inmiddels is de zaak intern met de betrokken politiecollega's besproken. Ook heeft de korpsleiding verontschuldigingen aangeboden aan de schoolleiding en de adjunct-directeur. De korpsleiding betreurt de impact die deze situatie heeft op alle betrokkenen.