Gemeente Eindhoven

BizWorld van start tijdens de Global Entrepreneurship Week

Gemeente Eindhoven ondersteunt zowel BizWorld als de Global Entrepreneurship Week, beide initiatieven zijn gericht op het bevorderen van het ondernemerschap. Het is dan ook goed om te zien dat zij elkaar gevonden hebben.

Global Entrepreneurship Week

Op dit moment, van 14 november tot 20 november 2011, vindt de Global Entrepreneurship Week Nederland plaats. Een jaarlijks terugkerend internationaal evenement dat dit jaar in Eindhoven is geopend. Gedurende deze week worden door heel Nederland activiteiten georganiseerd. Samen met meer dan 115 landen neemt Nederland deel aan de Global Entrepreneurship Week. Via verschillende activiteiten , bijvoorbeeld een debat tussen studenten en ondernemers, leren scholieren en studenten de ondernemer in zichzelf ontdekken.

Voor meer informatie over de Global Entrepreneurship Week Nederland en de activiteiten ga naar, www.gewnederland.nl.

BizWorld

Tijdens de Global Entrepreneurship Week wordt ook aan basisscholen aandacht geschonken. Zo starten drie Eindhovense basisscholen, de Schakel, de Kameleon en de Klimboom, tijdens deze week met het project BizWorld, een programma opgebouwd rondom de simulatie van hoe een bedrijf werkt. De essentie is om jongeren, meestal leerlingen uit groep 8, kennis te laten maken met het ondernemerschap. De kinderen moeten allereerst solliciteren, om zodoende de functies binnen het bedrijf te verdelen. Vervolgens gaat elk bedrijf aan de slag met het ontwerpen, de productie, de marketing en het verkopen van het product.

Voor meer informatie over BizWorld ga naar, www.bizworld-nederland.nl.

Wedstrijd

Aan het BizWorld project is een wedstrijdelement gekoppeld. De deelnemende Eindhovense basisscholen de Schakel, de Kameleon en de Klimboom maken naar aanleiding van het project een `ondernemersplan' om een product van BizWorld garen op de markt te brengen. Het ondernemersplan wordt naar de jury gestuurd. Vervolgens worden door de jury drie plannen per klas geselecteerd. De leerlingen van de betreffende plannen presenteren hun idee tijdens de gezamenlijke afsluiting. Op basis daarvan beoordeelt de jury wie het beste product heeft gemaakt. Het gezamenlijke afsluitende event vindt plaats op 7 december 2011 in het Stadhuis