Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Arq Psychotrauma Expert Groep

Persbericht van Arq Psychotrauma Expert Groep

Op 1 januari 2012 neemt drs. Frans Weisglas (oud-voorzitter van de Tweede Kamer) het voorzitterschap van de Raad van Toezicht over van prof. mr Erik Jurgens. Tijdens het symposium 'Trauma in de samenleving en de rol van de samenleving' op donderdag 17 november in Den Haag presenteert Arq Psychotrauma Expert Groep(1) diverse aspecten van het huidig psychotrauma-werkterrein en wordt afscheid genomen van Erik Jurgens.

Erik Jurgens werd in 2003 voorzitter van de Raad van Toezicht, voor toen alleen Stichting Centrum '45. Na de fusie in 2005 van Stichting Centrum '45 met Stichting 1940-1945, zijn geleidelijk meerdere psychotrauma expertorganisaties onder de naam Arq Psychotrauma Expert Groep bijeengebracht. Erik Jurgens heeft vanuit zijn toezichthoudende functie, en met zijn brede bestuurlijke kennis en de ervaring, samen met de leden van de RvT, dit proces gesteund en gestimuleerd. Na ruim 8 jaar draagt hij per 1 januari 2012 het voorzitterschap van de RvT over aan Frans Weisglas.

Frans Weisglas is zeer geĂŻnteresseerd in en betrokken bij de weerslag en maatschappelijke invloed van trauma's in de samenleving. Hij ziet ernaar uit om nauwer betrokken te zijn bij de verschillende organisaties die zich bezighouden met psychotrauma hulpverlening en de toekomst van psychotraumazorg in Nederland.

Links:
http://www.arq.org



Razende Robot Reporter