Provincie Utrecht

Kick-off Utrechtse Scholentour Jeugdzorg op Minkema College Woerden

Woensdagochtend 16 november vond de kick-off plaats van de Scholentour Jeugdzorg op het Minkema College in Woerden. Tijdens deze bijeenkomst gaven jongeren die in jeugdzorg zitten of hebben gezeten voorlichting over jeugdzorg aan ongeveer 30 leerlingen uit de 2e klas van het VMBO. De Scholentour Jeugdzorg maakt onderdeel uit van de Utrechtse Week van de Jeugdzorg die van 14 tot en met 20 november gehouden wordt.

Kick-off

Omdat het Minkema College de eerste school is die werd bezocht door de Scholentour Jeugdzorg, was Loes Ypma, wethouder Jeugd in Woerden, aanwezig bij de bijeenkomst. Samen met directrice Daniëlla van der Beemt en een van de jongeren uit jeugdzorg heeft zij de Scholentour Jeugdzorg geopend door het planten van een boom op het terrein van de school. Daarin werden later door alle scholieren kaarten gehangen met daarop hun ideeën over en wensen voor jeugdzorg.

Wat is jeugdzorg?

Tijdens de bijeenkomst gingen jongeren uit jeugdzorg in gesprek met de scholieren. Wat is jeugdzorg nu eigenlijk en wat voor soorten jeugdzorg zijn er? De jongeren vertelden hoe zij jeugdzorg ervaren en scholieren konden vragen stellen aan de jongeren. Tijdens de bijeenkomst werd de jeugdzorgrap opgevoerd door een rapper ondersteund door dansers en een dj van Mad Stylez Entertainment. Deze rap is speciaal geschreven voor de Week van de Jeugdzorg, door jeugdzorgambassadrice Isanne en rapper Roberto Tan.

Week van de Jeugdzorg

In de week van de jeugdzorg worden diverse activiteiten georganiseerd om te laten zien wat jeugdzorg betekent voor jongeren, ouders en hulpverleners. In de provincie Utrecht is er, naast de kick-off van de scholentour, dit jaar weer het Utrechtse Jeugdzorgfestival. Tijdens het Jeugdzorgfestival op woensdagavond 16 november gaat de film `Jeugdzorg Utrecht in beeld' in première. Ook wordt die avond de Utrechtse Jeugdzorg Award uitgereikt aan de meeste bijzondere jeugdzorgwerker of pleegouder van 2011.

Meer informatie en foto/film kick off

Kijk voor meer informatie over alle Utrechtse activiteiten op www.weekvandejeugdzorgutrecht.nl

Bekijk een impressie (film en foto) van de kick-off van de scholentour.

Samenwerkingspartners Week van de Jeugdzorg Utrecht Samenwerkingspartners van de provincie Utrecht in de Week van de Jeugdzorg zijn: Bureau Jeugdzorg Utrecht, Timon, Reinaerde Kinderen & Jeugd, Lijn 5, Zandbergen, Joozt, De Rading, JIJ Utrecht, De Kindertelefoon, Trajectum, Leger des Heils, De Lindenhorst en Almata.

Voor persinformatie:
femke.bakker@provincie-utrecht.nl, (030) 258 24 34 / 06 - 21 12 46 47

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11