Woningcorporatie Ymere

Al ruim 80% bewoners Engelandlaan Haarlem voor aanpak NIW

16-11-2011

De Engelandlaan is een van de vier NIW-projecten die op stapel staan in Haarlem.

Na een gedegen voorbereiding in samenwerking met de bewonersvertegenwoordiging en een tweetal bewonersbijeenkomsten, zijn in september en oktober onze collegas van deur tot deur gegaan om te vragen wat de bewoners van de plannen vinden. Inmiddels heeft 81% van de bewoners een akkoord gegeven op de plannen en slechts 8% is tot nu toe tegen. Nog 11% moet een antwoord geven. De verwachting is dan ook dat uiteindelijk ieders medewerking wordt verkregen. De start van de uitvoering staat nu gepland begin 2012.

Inpakken
De plannen voorzien in het volledig inpakken en isoleren van dak en gevels, entrees worden uitgebouwd, trappenhuizen opgeknapt. Het collectieve verwarmingssysteem verdwijnt en daarvoor in de plaats krijgen alle woningen een individuele centrale verwarming. Ook worden de woningen voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem. Alle kozijnen worden vervangen door kunststof kozijnen met ventilatieroosters en voorzien van HR++ isolatieglas en de loggias aan de keukenzijde worden dichtgezet en voorzien van een draai-kiepraam. Al met al een behoorlijk ingrijpende verandering voor een niet ingrijpende woningverbetering.

Compliment
Dat een ruime meerderheid van de bewoners akkoord is, mag gerust een compliment genoemd worden voor de betrokken collegas die het proces hebben begeleid. Door de bewoners zoveel mogelijk te betrekken bij het proces en het inrichten van een modelwoning, hebben de bewoners zich een goed beeld kunnen vormen van de plannen en een bewuste keuze kunnen maken.