Politie Twente

Dierenpolitie brengt gestolen puppy terug bij eigenaar Goor
Ondanks het feit dat de officiële aftrap van de Dierenpolitie, met bijbehorend telefoonnummer 144, plaatsvond op dinsdag 15 november, kwam de Dierenpolitie van Politie Twente maandag 14 november al in actie. Toen heeft zij een gestolen puppy terug kunnen brengen naar zijn baasjes, nadat de pup zondagochtend was gestolen.

Zondagmorgen 13 november kwam een echtpaar bij het politiebureau. Zij hadden een puppy bij zich en lieten het beestje even buiten wachten door hem vast te maken aan een paaltje. Toen het echtpaar drie kwartier later buiten kwam, kwamen zij tot de vervelende ontdekking dat hun 6-weken oude puppy gestolen was. Het echtpaar deed direct aangifte van diefstal.

De Dierenpolitie van Politie Twente stelde een onderzoek in en kreeg een tip van een getuige die iemand met het jonge hondje had gezien. Maandag 14 november werd het hondje aangetroffen in een woning aan de Grotestraat in Goor. De 39-jarige bewoner is als verdachte gehoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. De puppy is teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

144, een nieuw meldnummer voor dieren in nood 144 is een nieuw landelijk meldnummer dat u vanaf 15 november 2011 kunt bellen als u een dier in nood ziet. Het nummer 144 is zeven dagen per week en 24 uur per dag te bereiken tegen lokaal tarief. Uw telefoontje wordt beantwoord door iemand van de politie. Aan de hand van uw beschrijving wordt vervolgens bepaald hoe en door wie het dier het beste geholpen kan worden; de dierenpolitie, een dierenambulance of bijvoorbeeld de Dierenbescherming. (2011108140)

Automobilist rijdt door na aanrijding Enschede
In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 november vond omstreeks 01.30 uur een ongeval plaats op de Tusveldburg in Enschede. Een getuige had gezien dat een automobilist in aanrijding was gekomen met twee auto's en vervolgens tegen een boom was gereden. Terwijl de agenten op de Tusveldburg met de getuige spraken, kwam een zichtbaar beschadigde auto voorbij rijden. Aan de zijkant van de auto miste een strip, die terug werd gevonden nabij de boom waar een automobilist tegenop was gereden. Daarop besloten de agenten de bestuurder van de beschadigde auto aan te houden. De man, een 25-jarige Enschedeër, is na verhoor heengezonden, proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011108359)

Verdachte van autokraken aangehouden Enschede
Politie Twente heeft na onderzoek een 38-jarige man uit Enschede aangehouden die ervan wordt verdacht in twee auto's te hebben ingebroken op zaterdag 12 november (zie onderstaand persbericht). De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

De politie wil nog graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van de auto-inbraken aan de Ruyterlaan. Ook mensen die de dader wellicht hebben zien wegrennen in de omgeving, worden verzocht contact op te nemen. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Enschede Centrum: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. (2011107805)

Persbericht van 13 november jl.: Buit aangetroffen, autokraker spoorloos Enschede
Zaterdagavond 12 november omstreeks 20.15 uur zien twee mannen dat er in twee auto's aan de Ruyterlaan wordt ingebroken. Hoewel één van hen achter de autokraker aangaat weet deze toch te ontkomen. De gealarmeerde politieagenten zoeken de omgeving af maar treffen de verdachte niet meer aan. Wel vinden zij goederen die uit de auto's afkomstig zijn. Op basis van het gegeven signalement van de verdachte en aangetroffen achtergelaten goederen vermoedt de politie dat het om een 38-jarige Enschedeër zonder vaste woon of verblijfplaats gaat. Signalement van de 38-jarige verdachte is, donkere huidskleur, 1.80 m lang, zwarte parkajas en zwarte broek. Heeft u informatie over zijn verblijfplaats of andere relevante informatie die kan bijdragen aan het oplossen van deze zaak. Neemt u dan contact op met Politie Twente, team Enschede Centrum via 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000. (2011107805)

Twee jongens aangehouden voor mishandeling Aadorp
Dinsdag 15 november zijn twee jongens uit Aadorp aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 16-jarige plaatsgenoot op donderdag 3 november jl.

Donderdagavond 3 november werd een 16-jarige jongen uit Aadorp lastig gevallen door een groep jongeren. De groep bestond uit ongeveer 6 jongeren in de leeftijd van 14 tot 16 jaar. Twee jongeren van 15 en 16 jaar oud, hebben hun 16-jarige plaatsgenoot geschopt en geslagen. De 16-jarige jongen die mishandeld werd, deed hiervan aangifte bij Politie Twente. De Politie Twente startte een onderzoek en heeft dinsdag 15 november de twee jongens van 15 en 16 jaar aangehouden, die de jongen hebben mishandeld. Zij zijn in verzekering gesteld en zullen donderdag 17 november worden voorgeleid bij de Rechter-commissaris. Ook zijn de andere groepsleden als verdachten gehoord, zij zijn na verhoor heengezonden, proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011104645)

Vrouw aangehouden voor diefstal Enschede
Een 18-jarige inwoonster van Enschede is dinsdag 15 november aangehouden. Zij wordt verdacht van het plegen van diefstallen bij mensen bij wie zij vakantiewerk deed.

De 18-jarige Enschedese deed in augustus 2011 vakantiewerk als huishoudelijke hulp. Bij Politie Twente kwamen vier meldingen binnen van diefstal van sieraden. Deze diefstallen werden gepleegd in dezelfde periode. De politie startte een onderzoek en hield op dinsdag 15 oktober de 18-jarige Enschedese aan. Zij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (20111084554 / 2011089083 / 2011094593 / 2011096891) Vrouw beroofd van tas; politie zoekt getuigen Enschede
Een 24 jarige vrouw uit Enschede is dinsdagavond 15 november rond 20.45 uur van haar fiets geduwd en vervolgens beroofd van haar tas.

De vrouw fietste over de Dokter Wagenaarstraat langs twee mannen. Voor haar fietste een man langs twee mannen die tegen hem begonnen te schreeuwen. De man reageerde hier niet op en fietste door. Vervolgens fietste de vrouw langs de twee mannen. Een van de twee duwde de vrouw van de fiets. Ze viel met haar fiets in de bosjes. Ze werd uitgescholden door één van de mannen die er vervolgens met haar handtas vandoor ging. Eén van de daders rende de Diekmanstraat in en de andere rende de Varviksingel op, richting de Kuipersdijk.

Het signalement van de dader die de tas heeft weggenomen: . 1.70 m. lang
. Blanke huidskleur
. Donkere muts
. Donkere/zwarte jas
. Spijkerbroek

Signalement van de tweede dader: . 1.70-1.80 m. lang
. Blanke huidskleur
. Kort, bruin haar
. Donkere jas
. spijkerbroek

De politie wil graag in contact komen met de jongen die voor de vrouw fietste. Het is goed mogelijk dat hij over belangrijke informatie beschikt die van belang is voor het onderzoek. Maar ook andere getuigen worden verzocht zich te melden. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u andere relevante informatie, neemt u dan contact op met Politie Twente, Team Enschede via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011108691)

Man aangehouden voor diefstal
Enschede
Politie Twente heeft dinsdag 15 november een 23-jarige Enschedeër aangehouden die ervan verdacht wordt zondag 13 november ingebroken te hebben in een bakkerij aan de Haaksbergerstraat.

Maandag 14 november omstreeks 07.00 uur ontdekte de eigenaar van de bakkerij dat geld uit de kassa was verdwenen. De politie is direct een onderzoek is gestart, waaruit de 23-jarige man uit Enschede naar voren kwam als vermoedelijke dader. De 23-jarige kon in zijn woning aan de Preludestraat worden aangehouden en is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (2011108080)

Fietser gewond bij aanrijding
Enschede
Op de rotonde Zuiderval / Haaksbergerstraat is dinsdag 15 november een 64-jarige fietser uit Enschede gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

De fietser reed omstreeks 15.15 uur vanaf het fietspad tussen de Blekerstraat en de Haaksbergerstraat, tegen de richting in, de rotonde op. Vanaf de Haaksbergerstraat richting het centrum reed een 33-jarige automobilist uit Enschede die hem niet tijdig opmerkte. Een aanrijding kon niet worden voorkomen. De 64-jarige fietser is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011108634)
Jongeren brengen spoor van vernielingen aan Aadorp
In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 november werd een spoor van vernielingen aangebracht aan de Eikenlaan in Aadorp. Hiervoor zijn dinsdag 15 november twee jongemannen uit Aadorp (18 en 20 jaar) als verdachte gehoord.

Zondagnacht kreeg de politie omstreeks 02.15 uur melding dat twee personen vernielingen hadden gepleegd aan de Eikenlaan in Aadorp. Toen agenten in de Eikenlaan poolshoogte kwamen nemen, troffen zij daar een spoor van vernielingen aan. Verschillende planten en boompjes waren uit tuinen getrokken en op straat gegooid, vlaggenwimpels waren van vlaggenmasten getrokken en op straat gegooid, er lag een grijze container omver en er was een autospiegel van een auto getrapt. De politie stelde een onderzoek in en heeft dinsdag 15 november twee jongemannen als verdachte gehoord. Na verhoor zijn zij heengezonden, proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011107848)

Onder invloed van alcohol achter het stuur

Enschede

Van een 27-jarige man uit Enschede is op woensdagmorgen 16 november rond 2.30 uur het rijbewijs ingevorderd, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

De man, een beginnend bestuurder, reed weg bij de Twentehallen. Hij werd ter controle staande gehouden. De agenten vermoedden dat de man had gedronken en namen hem daarom mee naar het bureau waar de ademanalyse 1 promille uitwees. Omdat de man beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingenomen. (2011108728)

Winkeldief aangehouden
Hengelo
Een 45-jarige vrouw uit Hengelo is dinsdagmorgen 15 november rond 9.45 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een supermarkt aan de Willem de Merodestraat in Hengelo.

De vrouw was aangehouden door de bedrijfsleider, die zag dat zij producten in haar handtas stopte en de kassa voorbij liep zonder af te rekenen. De vrouw is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Omdat de vrouw die dag mogelijk meer winkeldiefstallen heeft gepleegd, is zij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011108429)

FietsKijkDag Politie Twenterand

Vriezenveen

Woensdag 23 en donderdag 24 november van 14.00 tot 16.30 uur houdt Politie Twente fietskijkdagen in het politiebureau aan de Schout Doddestraat te Vrienzenveen.

Op dit moment staan er in Vriezenveen vele fietsen te wachten op hun eigenaar. Mist u een fiets dan bent u op deze dagen welkom om te kijken of uw fiets ertussen staat.

U wordt verzocht uw aangifte mee te nemen. Benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dan - indien nodig - alsnog aangifte doen. Zij die geen gebruik maken van de mogelijkheid om te komen kijken moeten nadien teleurgesteld worden, omdat de overgebleven fietsen worden verkocht. Er vindt geen particuliere verkoop plaats.

Ruim zestig bonnen bij diverse verkeerscontroles Twente
In de periode van zaterdag 12 november tot en met dinsdag 15 november hebben diverse verkeerscontroles plaatsgevonden in Twente, op de volgende locaties:

. Enschede: Gronaustraat (3 x rood licht, 1 x gordel), Mooienhof (10 x gordel en 1 x handheld bellen), Tubantiasingel (1 x gordel, 6 x handheld bellen, 1 x rijden zonder rijbewijs), Varviksingel (3 x gordel, 2 x handheld bellen) . Rijssen: Watermolen (4 x handheld bellen, 1 x te hard rijden) . Nijverdal: Baron van Sternbachlaan (geen overtredingen) . Den Ham: Ommerweg (geen overtredingen) . Hengelo: Oldenzaalsestraat (3 x snelheid) . Wierden: Almelosestraat (16 x fietsen aan de verkeerde kant van de Almelosestraat) . Almelo: Nieuwstraat, (15 x gordel) . Weerselo: Legtenbergerstraat (2 x gordel)

In totaal zijn 63 processen-verbaal uitgeschreven.

Laat je niet afleiden
Op 17 oktober is de landelijke campagne 'Laat je niet afleiden' van start gegaan. Ook Politie Twente controleert hierop. In het drukke verkeer moet je je als automobilist kunnen concentreren op de weg. Uit onderzoek blijkt dat het lastig is achter het stuur twee dingen tegelijk te doen. Vooral gebruik van elektronische apparatuur zoals autoradio, mobiele telefoon en navigatieapparatuur, leidt de aandacht af. Je bent niet 100% met je hoofd bij het verkeer. Je reageert trager, hebt minder controle over de auto, let minder op je snelheid en mist informatie. Dat kan gevaar opleveren voor jezelf en voor andere verkeersdeelnemers.

Neem je verantwoordelijkheid en ga bewust om met elektronische apparatuur. Dat is goed voor je eigen veiligheid en die van anderen. Kortom: laat je niet afleiden en houd je aandacht bij de weg. Voor meer informatie, kijk op www.laatjenietafleiden.nl.