Politie Brabant Zuid-Oost

Verdachte overval aangehouden

Eindhoven, 16-11-2011 o Het overvallenteam heeft woensdagochtend rond 9.30 uur op de Vestdijk een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een gewapende overval op een winkel aan de Heezerweg in april 2009. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

De eigenaar van de winkel werd op 1 april 2009 door twee daders bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en een mes. Bij een worsteling met de daders raakte de eigenaar gewond aan zijn gezicht.

Donkere dagen offensief

Politie Brabant Zuid-Oost heeft maatregelen genomen in het Donkere Dagen-offensief tegen overvallen (zie ook extra persbericht van maandag 14 november 2011). Zo is er een nieuwe top-50 van potentiële overvallers opgesteld, is er een speciaal overvallenteam in het leven geroepen en wordt steeds meer samenwerking gezocht met de partners. Dit alles met het doel om het aantal overvallen terug te dringen.

Overvallenteam

De politie heeft gemerkt dat het aantal overvallen dit jaar al iets hoger ligt dan in dezelfde periode van 2010. Om hier een stevige vuist tegen te kunnen maken, is gekozen voor één overvallenteam voor de hele regio Zuidoost-Brabant.