Gemeente Rotterdam

burgemeester aboutaleb sluit koffie-theehuis 't zwaantje voor zes maanden

16 november 2011 | Bestuursdienst | persbericht

Burgemeester Aboutaleb heeft Koffie-Theehuis 't Zwaantje aan het Zwaanshals 44 in Rotterdam gesloten voor een periode van zes maanden.

Aanleiding voor de sluiting is de explosie van een handgranaat bij het koffie-theehuis. Daardoor raakten op donderdagochtend 3 november 2011 behalve de pui van het pand ook een zestal auto's en enkele ruiten van woonhuizen beschadigd. Direct na het incident heeft de exploitant van het theehuis de zaak twee weken vrijwillig gesloten. De ernst van het incident heeft mede geleid tot de overtuiging dat het openblijven van het koffie-theehuis een bedreiging vormt voor de openbare en veiligheid in de omgeving van `t Zwaantje.

Rotterdam doet er alles aan om het woon- en leefklimaat in de stad te verbeteren en de openbare orde te beschermen. Geweldsincidenten in of nabij een horecazaak brengen de bezoekers in gevaar en geven bezoekers en omwonenden een onveilig gevoel. Afhankelijk van de aard van het incident kan de burgemeester besluiten een horecazaak voor kortere of langere tijd te sluiten om zo de openbare orde te herstellen en de rust in de omgeving te laten terugkeren.