Gemeente Breda

Snoeien houtwal voormalige Saval-terrein
Op dinsdag 22 november gaat de Gemeente Breda de houtwal achter de woningen aan de Zuidlaan en de Hertenhoek snoeien. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de werkzaamheden eind december afgerond.

Waarom

In de houtwal staan erg veel struiken die uitgegroeid zijn tot bomen. Veel struiken en kruiden die er staan hebben zich slecht kunnen ontwikkelen door een tekort aan licht en vocht. Daarom wordt alles gesnoeid. De snoeiwerkzaamheden vallen onder regulier onderhoud en zijn niet vergunningplichtig.

Wat gaat er gebeuren

De houtwal wordt over een breedte van vijf meter aan straatzijde afgezaagd. De stronken blijven zitten en krijgen zo de kans opnieuw uit te lopen en zich weer als struik te ontwikkelen. Enkele bomen, die te dicht aan de kant staan, worden gerooid.

Door op deze manier te snoeien blijft een afwisselende, natuurvriendelijke houtwal behouden. Zo komt er weer meer licht op de grond en kunnen ook kruiden zich spontaan vestigen. Aanvankelijk zijn dat vooral grassen, maar op termijn komen hier ook bloeiende kruiden bij.

Eigendomsgrenzen

In de houtwal zijn op verschillende plaatsen particuliere bezittingen en tuinafval aangetroffen. Daarom heeft de gemeente de achtergrens uitgezet en gemarkeerd door goed zichtbare buizen. De gemeente vraagt u om eventuele eigendommen uit de wal te verwijderen en de wal niet meer als stortplaats van tuinafval te gebruiken.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. van Breemen of de heer T. van Haperen van de Gemeente Breda via e-mailadres rcj.van.breemen@breda.nlof ac.van.haperen@breda.nl.

Vragen aan de gemeente?