Raad voor de Rechtspraak


Belangstelling voor Meet the judge 2011 groot

Den Haag , 16-11-2011

Ook dit jaar is er veel animo voor Meet the judge. Vanaf woensdag 9 november konden burgers op verschillende plekken in het land in gesprek gaan met rechters en raadsheren van rechtbanken, hoven en bijzonder colleges. Met nog een aantal sessies te gaan is dit rechtspraakbrede initiatief al een succes te noemen.

In het Noorden ontvingen 26 Groningse rechters totaal 120 belangstellenden in eigen huis en werd het bezoek aan de rechtbank door RTV Noord vastgelegd.
In Rotterdam was er dit jaar naast de volwassen Meet the judge variant een speciale editie voor leerlingen van de basisschool: Meet the judge Junior. Totaal 65 Dordtse en Rotterdamse rechters lazen op basisscholen voor uit het kinderboek Hard Bewijs!

Hof Amsterdam en rechtbank Breda kozen er voor om `de boer op te gaan' en de burger op te zoeken. Het hof heeft er inmiddels 4 van de 5 bijeenkomsten op zitten. De raadsheren bezochten onder andere de Politieacademie en het Multicultureel vrouwenplatform Amsterdam De Vrouwenlijn. Op 22 november staat de Hogeschool Amsterdam nog op het programma.
In Breda bezoeken rechters in de maanden november en december enkele wijkraden, een studentenvereniging en een club van jonge ondernemers.

Vandaag, woensdag 16 november, is bij de rechtbank Den Haag een zitting over cybercrime nagespeeld voor VWO en MBO studenten en gaat de Rechtbank 's-Hertogenbosch na het avondgebed op bezoek bij Moskee Ulu in Oss.

`Meet the judge' helpt bij het realiseren van de doelstelling van het programma Rechtspraak en Samenleving om te komen tot meer aansluiting bij de samenleving.

Benieuwd naar de `Meet the judge' bijeenkomst bij u in de buurt? De website www.meethejudge.nl biedt een overzicht van alle locaties en tijden.