Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 16 november 2011

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, evenementenvergunningen, het verkeersbesluit fietspad Capelsebrug, spandoekverguningen, standplaatsvergunningen, een ontheffing geluidhinder, exploitatievergunningen, gehandicaptenparkeerplaatsen en een beschikking uitschrijving uit de gemeentelijke basisadministratie verleend, dan wel in procedure zijn:

OMGEVINGSVERGUNNING aangevraagd

Datum ontvangst: 1 november 2011

IJsselkids voor de volgende locaties:
Zevensprong 2a, Reigerlaan 197, Louvre 1, Wiekslag 3, Klarinet 1, Aleoeten 39, Bongerd 10, Damsterdiep 54, Jan de Geusrede 39 en Dakotaweg 69-71. Voor de activiteit: reclame

- het bevestigen van gevelreclame.

Datum ontvangst: 2 november 2011

De Graafschap en De Baronie
Voor de activiteit kappen:

- één suikeresdoorn- De Graafschap achter huisnummer 99;
- één lijsterbes - De Graafschap achter huisnummer 109;
- één beuk- De Graafschap achter huisnummer 69;
- één populier- De Graafschap achter huisnummer 1;
- één kastanje- De Baronie tegenover huisnummer 1 staande naast het bruggetje. De suikeresdoorn, lijsterbes, beuk en kastanje zijn aangetast door zwammen. De populier is aangetast door de bastaardsatijnvlinder. Herplant met vijf bomen van een nader te bepalen soort.

Datum ontvangst: 3 november 2011

Mient 12-16
Voor de activiteit: slopen

- fietsenstalling.

Schermerhoek 36
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Datum ontvangst: 4 november 2011

Filosofentuin 56
Voor de activiteit: bouwen

- uitbreiding woning.

Lisbaan 17
Voor de activiteit: bouwen

- entresolvloer en gevelwijziging.

OMGEVINGSVERGUNNING verleend

Verzenddatum: 2 november 2011

Rivium Promenade 160
Voor de activiteit: bouwen

- plaatsen gevelreclame.

Verzenddatum: 3 november 2011

Rubenssingel 6
Voor de activiteiten: slopen, bouwen en inrit

- vernieuwen garage.

Verzenddatum: 7 november 2011

Johan de Wittstraat (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één conifeer. De boom is veel te groot geworden voor de tuin en staat te dicht op de berging. Geen herplant.

Langs de burg. Schalijlaan 2, ter hoogte van lichtmast 15 (gemeente) Voor de activiteit: kappen van een grauwe abeel wegens ernstige kroonsterfte ten gevolge van bastkanker. Herplant met één boom van een nader te bepalen soort.

Achterzijde Filosofentuin ter hoogte van nr. 39 (gemeente) Voor de activiteit: kappen

- één rode paardenkastanje wegens ernstige kroonsterfte. Om schade te voorkomen moet de boom gekapt worden. Herplant met één boom van een nader te bepalen soort.

Verzenddatum: 8 november 2011

Schermerhoek 36
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Verzenddatum: 9 november 2011

Mient 12-16
Voor de activiteit: slopen

- fietsenstalling.

Bermweg 79
Voor de activiteit: bouwen

- wijzigen interne draagconstructie.

Verzenddatum: 11 november 2011

Rietbaan 11
Voor de activiteiten: het strijdig handelen met regels ruimtelijke ordening; het milieuverantwoord handelen
- opslag 10.000 kg consumentenvuurwerk

De Graafschap en De Baronie
Voor de activiteit kappen:

- één suikeresdoorn- De Graafschap achter huisnummer 99;
- één lijsterbes - De Graafschap achter huisnummer 109;
- één beuk- De Graafschap achter huisnummer 69;
- één populier- De Graafschap achter huisnummer 1;
- één kastanje- De Baronie tegenover huisnummer 1 staande naast het bruggetje. De suikeresdoorn, lijsterbes, beuk en kastanje zijn aangetast door zwammen. De populier is aangetast door de bastaardsatijnvlinder. Herplant met vijf bomen van een nader te bepalen soort.

Niet eens met het besluit?

Bent u het niet eens met het besluit? Dan kunt u een bezwaarschrift sturen naar: Het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit verstuurt zijn. Na deze periode kunnen wij het niet meer in behandeling nemen.

Zorg ervoor dat het bezwaarschrift binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit verstuurt.

In het bezwaarschrift zet u: naam en adres, de datum van uw bezwaarschrift, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en waarom u het niet met ons besluit eens bent. Vergeet u niet het bezwaarschrift te ondertekenen!

U kunt uw bezwaar ook indienen via internet. Ga hiervoor naar de pagina Bezwaarschrift indienen in het E-loket.

Voor informatie over de administratieve afhandelingen van de omgevingsvergunning activiteit kappen kunt u terecht bij mevrouw H. Oranje, telefoon (010) 2848637 en de heer R. Verboom, telefoon (010) 2848746. De besluiten omgevingsvergunning activiteit kappen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Voor het inzien van overige besluiten omgevingsvergunning neemt u contact op met mevrouw W. Sonneveldt, telefoon (010) 2848651.

VERKEERSBESLUIT WIJZIGING VOORRANGSITUATIE FIETSPAD CAPELSEBRUG

De gemeente heeft op 11 november 2011 besloten om de voorrang op de kruising van het Abram van Rijckevorselplein met het fietspad komende vanuit 's Graveland naar metro- en busstation Capelsebrug te wijzigen zodat het verkeer op het fietspad voorrang heeft op het verkeer op het Abram van Rijckevorselplein. Ter ondersteuning van de gewijzigde voorrang komen de voetgangersoversteekplaats en het fietspad op een plateau te liggen zodat de snelheid van het autoverkeer in overeenstemming wordt gebracht met de verkeerssituatie.

Het verkeersbesluit met de daarbij behorende tekening met daarop de locatie van de borden, haaientanden en het plateau ligt ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis.

N.B.
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht heeft elke belanghebbende de bevoegdheid om tegen deze verkeersbesluiten bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel) een bezwaarschrift in te dienen. Het gemotiveerde bezwaarschrift moet worden ingediend binnen een termijn van zes weken. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het verkeersbesluit is bekendgemaakt. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten: a. de naam en het adres van de indiener, b. de dagtekening, c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en d. de grond van het bezwaar.

SPANDOEKVERGUNNING VERLEEND VOOR


* KWF van 22 augustus 2012 tot en met 11 september 2012 voor de collecteweek Kankerbestrijding.

STANDPLAATSVERGUNNING VERLEEND VOOR


* P.G. Visser, voor het jaar 2012 voor de verkoop van groente, fruit en aardappelen.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van de beschikking, kunt u bij het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

MELDING KLEIN EVENEMENT, VENTEN, VOORWERPEN OP DE WEG

Voor het organiseren van activiteiten die worden aangemerkt als 'Klein Evenement' is geen vergunning vereist. Kleinschalige evenementen (een straatfeest, buurtbarbecue) zijn activiteiten die de sociale samenhang in een straat, wijk of buurt bevorderen en niet langer duren dan één dag of van commerciële aard zijn. Ook voor het venten met bepaalde verbruiksartikelen (consumptie-ijs, groenten, fruit, aardappelen en snacks) vanuit een verkoopwagen is geen vergunning meer vereist. Dit geldt ook voor het tijdelijk plaatsen van bepaalde voorwerpen op de weg (containers, bouwsteigers, bouwkeet). De voorwaarden voor het doen van een melding kunt u vinden in het E-Loket bij Melding klein evenement.

Indien aan alle voorwaarden wordt voldaan, kan volstaan worden met het doen van een melding. Een melding wordt bevestigd door de gemeente en dient in het bezit te zijn van de melder en moet op verzoek getoond kunnen worden. Indien niet (meer) wordt voldaan aan de voorwaarden dan leidt dit tot een overtreding van de APV. Dit kan tot gevolg hebben dat de activiteit moet worden beëindigd. Het maken van bezwaar tegen een door de gemeente bevestigde melding is niet mogelijk.

De volgende melding(en) zijn door de gemeente geaccepteerd:
* St. Dock, voor een evenement in het kader van aanpak buitenruimte, op maandag 21 november van 19.30 uur tot 21.00 uur op het speelplaatsje van Elizabeth Musch erf.

ONTHEFFING GELUIDHINDER

Aan de gemeente Capelle aan den IJssel is ontheffing geluidhinder verleend om buiten de normale werktijd de volgende werkzaamheden aan de Rembrandtsingel ter hoogte van de Jacob van Ruysdaelsingel te verrichten:
* Wegherstelwerkzaamheden op maandag 21 november 2011 van 19.00 uur tot uiterlijk dinsdag 22 november 2011, 06.00 uur en van dinsdag 22 november 2011 van 19.00 uur tot uiterlijk woensdag 23 november 2011, 06.00 uur. Het wegvak wordt tijdens de werkzaamheden geheel afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

EXPLOITATIEVERGUNNING VERLEEND AAN

De burgemeester heeft besloten een exploitatievergunning te verlenen aan:

Verzenddatum besluit: 9 november 2011

* Lokaal Capelle (gevestigd in David LIoyd), P.C. Boutensingel 5;
* Snookercentrum Capelle, Marsdiep 2;

* Het Hooghe Water, Groenedijk 48.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van het besluit (verzenddatum), kunt u bij de burgemeester bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een gehandicaptenparkeerplaats bestemd voor onderstaande motorvoertuigen.

Verzenddatum 14-11-2011 (datum besluit 31-10-2011) kentekennummer 63-TP-NG Alkenoord 141.

Verzenddatum 14 november 2011 (datum besluit 14 november 2011) kentekennummer 89-FJ-ZV Lakenhal 12.

Bovengenoemde besluiten en de daarbij behorende gewaarmerkte tekeningen, liggen vanaf vandaag ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

BESCHIKKING UITSCHRIJVING UIT DE GEMEENTELIJKE BASISADMINISTRATIE

Uit onderzoek van de afdeling Publiekszaken is gebleken dat onderstaande personen niet hebben voldaan aan hun verplichting zoals gesteld in de artikelen 65 en 66 van de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens. In deze artikelen staat dat de burger verplicht is om binnen vijf dagen na adreswijziging of binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland hiervan schriftelijk aangifte te doen bij het college van burgemeester en wethouders van de woongemeente. Artikel 3:41 lid 2 van de Algemene wet bestuursrecht geeft de gemeente de mogelijkheid om de beschikking 'Vertrokken Onbekend Waarheen' te publiceren als de bekendmaking niet kan geschieden door toezending.

De volgende personen zijn per 10 november 2011 uitgeschreven uit de gemeentelijke basisadministratie:

Naam en voorletters - Geboortedatum - Adres


* Nascimento Ferreira Ramos, A. - 26-05-1978 - Vuurdans 55
* Garconius, E.J. - 05-02-1990 - Librije 149
* Lacroix, J. - 13-05-1985 - Hermitage 110
* Van Huis, J.P. - 07-09-1981 - Evoluon 18
* Spalburg, G.R. - 17-11-1971 - Desertosingel 143
* Kortland, G.S. - 14-05-1974 - Burg. Schalijlaan 18
* Beijl, R.J.B. - 11-10-1967 - Arendshof 103
* Strik, R.P.T. - 31-01-1963 - Aristotelestuin 20

Op grond van artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet binnen de termijn van zes weken gemotiveerd worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. De termijn gaat één dag na deze publicatie in.