Apple Nederland

Apple benoemt Arthur D. Levinson tot voorzitter van de raad van bestuur

Robert A. Iger, president en CEO van Walt Disney, treedt toe tot de raad van bestuur van Apple

CUPERTINO, 15 november 2011 - Vandaag heeft Apple Arthur D. Levinson, Ph. D. benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Levinson is al sinds 2005 co-lead director van het Apple bestuur. Verder heeft hij zitting gehad in alle drie de bestuurscommissies (Audit and finance, Nominating and corporate governance en Compensation). Hij blijft lid van de Audit-commissie. Apple heeft ook bekendgemaakt dat Robert A. Iger, president en CEO van Walt Disney, is toegetreden tot de raad van bestuur van Apple. Tevens neemt hij zitting in de Audit-commissie.

"Art heeft al een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd sinds hij in 2000 toetrad tot onze raad van bestuur", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "Zo is hij de langst zittende co-lead director ooit. Zijn inzichten en leiderschap zijn van grote waarde voor Apple, onze medewerkers en onze aandeelhouders."

"Robert en ik hebben elkaar de laatste jaren goed leren kennen. Ik, en het hele bestuur met mij, denk dat hij een waardevolle aanvulling zal vormen op ons bestuur", aldus Tim Cook. "Zijn strategische visie voor Disney stoelt op drie basisprincipes: creatieve producten bedenken, innovatie nastreven en gebruikmaken van de nieuwste technologieën, en in de hele wereld nieuwe markten aanboren. Met zo'n achtergrond past hij perfect bij Apple."

"Ik vind het een grote eer dat ik tot voorzitter van de raad van bestuur ben benoemd. En ik heet Robert van harte welkom binnen ons team", aldus Art Levinson. "Apple staat sinds jaar en dag bekend als een bedrijf dat innovatie heel hoog in het vaandel heeft staan. Wij maken producten die zo innovatief zijn dat ze ons dagelijkse leven eenvoudiger maken en verbeteren. Ik ben er dan ook erg trots op dat ik daarbij mag horen."

"Dat Apple zo'n ongekend groot succesverhaal is, is te danken aan de constant hoge kwaliteit en het innovatieve karakter van de producten. Ik word dan ook met veel plezier lid van de raad van bestuur", aldus Bob Iger. "In de loop der jaren heb ik veel bewondering gekregen voor het managementteam, inmiddels met Tim Cook aan het roer. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat zij het leiderschap en de visie hebben die nodig zijn om het huidige succes van Apple ook in de toekomst zeker te stellen."

Levinson is voorzitter van Genentech, Inc. en lid van de raad van bestuur van Roche. Hij trad in 1980 als wetenschappelijk onderzoeker in dienst bij Genentech. Van 1995 tot 2009 was hij CEO van het bedrijf. Hij is ook bestuurslid bij Amyris, NGM Biopharmaceuticals, Inc. en het Broad Institute of MIT and Harvard. Levinson is momenteel lid van de Board of Scientific Consultants of the Memorial Sloan-Kettering Cancer Center en de Advisory Council for the Lewis-Sigler Institute for Integrative Genomics. Hij heeft meer dan 80 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan (al dan niet samen met andere auteurs) en staat bij elf Amerikaanse patenten te boek als de uitvinder. In 2008 werd hij gevraagd lid te worden van de American Academy of Arts & Sciences. Levinson heeft zijn Bachelor of Science behaald aan de University of Washington. Zijn doctoraat in biochemische wetenschappen behaalde hij aan de Princeton University.

Iger staat aan het roer van het grootste internationale mediaconglomeraat, dat enkele van de bekendste en meest geliefde merknamen uit de hele wereld voert. Hij droeg zijn eigen steentje aan de rijke Disney-geschiedenis bij met de acquisitie van Pixar (2006) en Marvel (2009), twee grote spelers uit de entertainmentindustrie. Als voorvechter van nieuwe technologieën heeft Iger van Disney een marktleider gemaakt die het voortouw neemt als het gaat om het aanbieden van hun creatieve producten via nieuwe en meerdere platforms. Hij is bestuurslid van het National September 11 Memorial & Museum en van het Lincoln Center for the Performing Arts, Inc. In juni 2011 werd hij bestuurslid van de US-China Business Council. In juni 2010 werd hij door president Barack Obama gevraagd voor de Export Council. Deze raad adviseert de president over manieren om de Amerikaanse export, werkgelegenheid en economische groei te bevorderen. Ook is hij lid van het Partnership for a New American Economy, een landelijke club van burgemeesters en ondernemers die pleit voor een hervorming van het immigratiebeleid. Iger heeft aan het Ithaca College gestudeerd.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de iPad 2, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht geeft.

Perscontact:
Juriaan Bosman
Apple
bosman.j@apple.com
+447515847664

© 2011 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS en Macintosh zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.
Apple Media Helpline 020 535 27 28 media.nl@apple.com