ProRail

Persbericht

16-11-2011

Tribune tijdens inschuiven spoortunnel Brandevoort

Komend weekend worden in de Helmondse wijk Brandevoort op spectaculaire wijze twee spoordekken ingeschoven. Bij de onderdoorgang 'De Marke' bij station Brandevoort wordt tijdens de werkzaamheden een tribune geplaatst. Publiek is hier op zaterdag 19 en zondag 20 november van harte welkom. Het daadwerkelijke inschuiven van het tunneldek is op zaterdag tussen 20.00 en 23.00 uur.

Onderdoorgangen

In de Helmondse wijk Brandevoort bouwt ProRail twee onderdoorgangen: `De Marke' bij het station en tunnel `De Voort' bij de ringweg aan de westkant van Brandevoort. ProRail voert dit werk in opdracht van de gemeente Helmond uit. MNO Vervat is de uitvoerende aannemer.

Tunnel de Voort

Tunnel "De Voort" wordt een autotunnel met vrijliggende fietspaden. Deze verbindt het verkeer tussen het zuiden en het noorden van de wijk en maakt de verkeersring door Brandevoort af. Deze ring "De Voort' met de tunnel is noodzakelijk voor een goede verwerking van het verkeer van de toekomstige wijkdelen van Brandevoort. Brandevoort is namelijk pas voor de helft klaar; de komende jaren worden nog diverse deelplannen ontwikkeld. Vanuit de ringweg De Voort komt een weg naar de nieuwe afslag aan de A270. Een groot deel van deze nieuwe weg (Neervoortse Dreef) en de afrit op de A270 zijn in november gereed.

Tunnel De Marke

Fietstunnel "De Marke" verbindt straks het bedrijventerrein `Businesspark Brandevoort' en het toekomstige wijkdeel de Marke aan de noordkant van het spoor met het centrumgebied van Helmond-Brandevoort (de Veste). Door een goede fietsverbinding aan te leggen wordt het autoverkeer tussen de wijken minder. Ook zal fietstunnel De Marke aansluiten op het hoogwaardige fietspad dat aangelegd.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.tribunetijdensinschuivenspoortu nnelbrandevoort&category=Regionaal]