Gemeente Rotterdam

taaltoets voor plein nul10

16 november 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Peuterspeelzaalleidsters van Plein nul10 hebben op woensdag 9 november jongstleden verplicht een taaltoets afgelegd.
vrouwen achter lessenaar

Portefeuillehouder Ingeborg Hoogveld deed samen met de peuterspeelzaalleidsters in De Doorstroom mee aan de taaltoets. Deze toets is onderdeel van het Rotterdamse taaloffensief om de taalbeheersing bij brede groepen in de samenleving te verbeteren.

Dit vond plaats in De Doorstroom aan de Foeliestraat. Om hen een hart onder de riem te steken heeft portefeuillehouder Ingeborg Hoogveld aan een deel van de toets meegedaan.

De peuterleidsters hebben een hele ochtend geconcentreerd en intensief meerdere uiteenlopende toetsen gedaan van grammatica, spelling en begrijpend lezen tot het schrijven Fotopersbureau Cor Vos van een kort projectplan. Wat vond Ingeborg Hoogveld van de toets? "Ik heb bewondering voor de dames van Plein nul10. De toetsen waren absoluut pittig te noemen. Zelf zou ik met mijn journalistieke achtergrond wel met glans moeten slagen, maar ik moest constateren dat er een dame naast mij zat die bij de eerste toets al drie bladzijden op me voorlag. Deze aandacht voor taal is heel goed, ik hoop natuurlijk dat iedereen straks tevreden is over het eigen resultaat."

Aanvullende informatie

De taaltoets is onderdeel van het Rotterdamse taaloffensief dat zich de komende jaren richt op het verbeteren van de taalbeheersing bij brede groepen in de samenleving.