Gemeente Bernheze


Sportief!

Bernheze en Maasdonk bundelen krachten: Sjors Sportief!

De gemeenten Bernheze en Maasdonk sluiten samen aan bij het project Sjors Sportief. Sjors Sportief biedt basisschoolkinderen van groep 4 tot en met 8 de mogelijkheid om op ludieke wijze deel te nemen aan kennismakingscursussen bij sportverenigingen...

Maasdonk heeft dit project in 2010-2011 ook al uitgevoerd. Naar aanleiding van de positieve reacties van zowel kinderen, scholen als verenigingen is besloten hiermee door te gaan. In Bernheze is de afgelopen jaren een ander sport-kennismakingsproject aangeboden. Besloten is de krachten te bundelen en Sjors Sportief samen aan te gaan bieden.

Kennismakingscursussen

De kinderen mogen in het schooljaar 2011/2012 één of meerdere favoriete sport(en) uitkiezen, waarin zij introductielessen kunnen volgen bij verenigingen. Kosten: EUR 6,-. De inschrijfgelden komen ten goede aan de sportverenigingen en een goed doel (SCORE). Er zijn veel enthousiaste verenigingen nodig die hieraan mee willen werken. Die worden nu benaderd. Hun cursussen worden geplaatst in het Sjors Sportief schoolsportboekje, dat in februari 2012 op alle basisscholen in beide gemeenten wordt verspreid.

Tekenwedstrijd

De tekentalenten van alle basisscholen in de gemeenten Bernheze en Maasdonk mogen flink hun best gaan doen om de mooiste omslagtekening voor het Sjors Sportief schoolsportboekje te maken. Tot januari 2012 kunnen sporttekeningen op school worden ingeleverd. Daarna mag iedereen op de website www.sjorssportief.nl gaan stemmen op een van de genomineerden. De winnaar krijgt de voorkant van 3.000 schoolsportboekjes en mag met de hele klas een middag gaan zwemmen in het Golfbad Oss!

Meer informatie

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Sportstimulering Nederland: info@sportstimuleringnederland.nl, www.sportstimuleringnederland.nl.

Contactpersoon Maasdonk: de heer. J.
Bellemakers,jbellemakers@maasdonk.nl
Contactpersoon Bernheze: de heer. F. Pater,f.pater@bernheze.org.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35