Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

---

Gratis juridisch en algemeen maatschappelijk advies

16 november 2011

Gratis juridisch en algemeen maatschappelijk advies; dat is wat alle inwoners van Nieuw-West kunnen krijgen in de BOOT: de Buurtwinkel voor Onderwijs, Onderzoek en Talentontwikkeling. Deze buurtwinkel zit sinds kort in het Tuinstadhuis aan Plein '40-'45. Studenten van de Hogeschool van Amsterdam zitten klaar om de adviezen te geven. Ze doen dit onder begeleiding van professionals. Naast advies biedt de BOOT Nieuw-West in de toekomst ook schoolwerkondersteuning voor basisschoolleerlingen.

Juridisch en algemeen maatschappelijk spreekuur

Elke donderdag van 13.00 tot 17.00 uur houden studenten HBO-Recht en Sociaal Juridische Dienstverlening een juridisch spreekuur. U kunt gewoon binnenlopen. De studenten helpen u met vragen op het gebied van uw werk, uw woning, spullen die u gekocht heeft of een conflict dat u heeft met de overheid.

Ook op donderdag, maar van 11.00 - 15.00 uur houden studenten Maatschappelijk Werk en Dienstverlening een algemeen maatschappelijk spreekuur. Ze beantwoorden vragen en geven begeleiding. Bijvoorbeeld op vragen die u heeft over uw thuissituatie, persoonlijke ontwikkeling, financiële situatie, wonen of uw werk. Als u niet langs kunt komen tijdens de spreekuren, kunt u ook telefonisch een afspraak maken voor een andere dag:
Bel dan naar nummer 020 - 411 4880
of mail naar bootnieuwwest@hva.nl.

In 2012 start ook nog een spreekuur op het gebied van gezondheid. Hierbij komen onderwerpen als voeding, omgaan met beperkingen en een gezonde levensstijl aan bod.

Schoolwerkondersteuning

De adviesspreekuren is niet het enige dat de BOOT te bieden heeft. Vanaf 22 november geven de studenten schoolwerkondersteuning aan de groepen 3 tot en met 6 van het basisonderwijs. Studenten ondersteunen de kinderen op het gebied van rekenen, taal en de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Maar onderwerpen als gezond eten, pesten en `wat je later kunt worden als je groot bent', komen ook aan bod. Dit gebeurt in samenwerking met basisscholen in Geuzenveld en Slotervaart. U kunt bij de school van uw kind informeren of deze bij de BOOT schoolwerkondersteuning is aangesloten.

Mail, bel of ga een keer langs

Kortom: genoeg te halen in de Buurtwinkel voor Onderwijs, Onderzoek en Talentontwikkeling. De studenten doen niet alleen iets voor u. U doet ook iets voor hen. U draagt bij aan hun ontwikkeling en werkervaring. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Mail, bel of loop een keer binnen als u de hulp van de studenten nodig heeft.

De BOOT is open van maandag t/m donderdag van 9.00 - 17.00 uur. U vindt de BOOT op de tweede verdieping van het Tuinstadhuis (naast de bibliotheek) aan Plein '40-'45.
De BOOT is ook bereikbaar via 020 4114880
of bootnieuwwest@hva.nl.