Ingezonden persbericht


Persbericht t.a.v. kunstredactie

DANIËLLE WAGENAAR/HET SYNDICAAT PRESENTEERT FESTIVALVOORSTELLING ZERO!

Elk seizoen brengt Daniëlle Wagenaar/het Syndicaat een voorstelling voor 6+ en 16+. Ze blijft daarbij de samenwerking zoeken met jonge schrijvers die werken aan een eigen repertoire, maar ook met coproducenten op het gebied van jeugdtheater, zoals Bonte Hond en De Toneelmakerij. Na een succesvolle zomertournee van de voorstelling Wilde Wilde Wereld, maakt Daniëlle Wagenaar nu Zero, een voorstelling voor jongerenfestivals. Zero is een intieme voorstelling die speelt in een hotelkamer. Met Zero onderzoekt Daniëlle Wagenaar het inzetten van seksualiteit als handelswaar. Er wordt alleen geen geld voor betaald. Het is seks voor aandacht.

Zero is een voorstelling die de schaamte voorbij gaat en je geeft wat je altijd al wilde hebben: De ogen van een vlieg op de muur tijdens stomende seks, withete ruzies, en onuitgesproken verlangens. Durf je?

Kom mee. Verlaat je veilige plek achter je beeldscherm, je veilige plek in het donker van de bioscoopzaal, de theaterzaal. Kom mee, kijk mee. Naar de eerste ontmoeting tussen Hem en Haar. Een anonieme hotelkamer.
Internet date.
Kijk mee en zie twee mensen wanhopig hunkeren naar liefde. Naar seks. Naar geborgenheid.
Kom mee, gooi je schaamte overboord, wees een voyeur. Reality TV, maar dan live. Voor je neus. Zo dichtbij dat je ze aan kunt raken. Maar dat mag niet.

Zero is te zien tijdens Breakin'Walls in Frascati te Amsterdam (16 t/m 19 november) en het Jonge Harten Festival te Groningen (22 t/m 24 november) en speelt op een verrassingslocatie nabij het festivalhart. De première van Zero is op donderdag 17 november om 20:00.

Meer informatie en de complete speellijst staan op www.daniëllewagenaar.nl

Tekst: Katelijn Udo de Haes / Door: Roos Hoogland, Alex van Bergen en elke avond een gastspeler/ Regie: Daniëlle Wagenaar

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht