Algemene omroepvereniging AVRO

NEDERLAND STAAT MASSAAL OP TEGEN KANKER

Op woensdagavond 16 november zendt de AVRO voor de tweede keer de indrukwekkende televisieshow Sta op tegen kanker uit. In deze live tv uitzending vertellen kankerpatiënten en artsen over het belang van wetenschappelijk onderzoek. Zij worden bijgestaan door tal van artiesten die hun steun in de strijd tegen kanker tonen: Jan Kooijman, Lauren Verster, Ruth Jacott, Guus Meeuwis, Melody Klaver, Jennifer Hoffman, Anna Drijver, Levi van Kempen, Epke Zonderland, Dennis van der Geest, Boris van der Ham, Xander de Buisonjé, Brigitte Heitzer, Michelle Splietelhof, Casey Francisco, Joke de Kruijff, Willeke van Ammelrooy, Roelof Hemmen, Dominique van der Heyde, Monique Collignon, Frank Sanders, Esther Schouten, Bennie Jolink, Fabienne de Vries, Ruud de Wild, Erik de Zwart, Martin Gaus, Vivienne van der Assem en Anniko van Santen staan allemaal op tegen kanker tijdens de live uitzending. Artsen, patiënten en artiesten roepen in Sta op tegen kanker gezamenlijk Nederland massaal op te staan tegen kanker.

De noodzaak van kankerbestrijding
Iedereen kent wel iemand in zijn naaste omgeving met kanker. In Nederland krijgen tien mensen per uur de diagnose kanker. Het aantal kankerpatiënten zal blijven stijgen met 40% meer kankerpatiënten in 2020. Voor al deze mensen moeten we ons blijven inzetten. Onderzoek helpt om deze droom te realiseren van minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven. Door te blijven investeren in wetenschappelijk onderzoek willen we een wereld dichterbij brengen waarin we geen dierbaren meer verliezen aan kanker. Wereldwijd werken wetenschappers naar de dag toe dat kanker niet meer dodelijk is. Zo snel zij kunnen. Zo snel als wij hen daartoe in staat stellen. Deze wereld brengen we op 16 november een klein beetje dichterbij door samen op te staan tegen kanker.

Sta Op Tegen Kanker is woensdag 16 november van 20.30 - 22.00 uur live te zien vanuit het Agora Theater in Lelystad bij de AVRO op Nederland 1. De productie is in handen van I Care Producties.

Het televisieprogramma Sta op tegen kanker is gebaseerd op het succesvolle Amerikaanse Stand up to Cancer dat sinds 2008 jaarlijks wordt uitgezonden door ABC, CBS en NBC. Dankzij een samenwerking tussen KWF Kankerbestrijding en de Entertainment Industry Foundation (EIF) wordt het succesvolle format voor de tweede keer in Nederland uitgezonden.