Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BOEKPRESENTATIE STRATEN MAKEN

Op woensdag 16 november om 16.00 uur wordt het boek Straten maken gepresenteerd in architectuurcentrum Aorta te Utrecht. In Straten maken beschrijven landschapsarchitecten Harm Veenenbos en Jeroen Bosch hoe je een goede en mooie straat ontwerpt. Het boek geeft vuistregels voor een goed straatprofiel. Daarnaast laat het boek ruim tachtig geslaagde Nederlandse straten zien. Straten maken is een van de eerste boeken over dit onderwerp. De presentatie is gratis toegankelijk.

In het boek zijn de best ontworpen straten van twaalf Nederlandse steden ingedeeld in vijf categorieën: stadswegen, stadslanen, kades en singels, stadsstraten, en woonstraten. In elk straattype worden de 'wanden', de inrichting van de straat en de beplanting, het verkeer en de ondergrond geanalyseerd. Daarnaast delen verschillende experts, van landschapsarchitecten tot een verkeerskundige en een bomenconsulent hun kennis over de inrichting van een straat.

()

PROGRAMMA


- Introductie door auteur Harm Veenenbos

- Reactie door Luuk Tepe, stadsbouwmeester Openbare Ruimte van de gemeente Arnhem
- Reactie door Albert Koolma, hoofd Landschapsarchitectuur van het Ingenieursbureau van de gemeente Den Haag
- Overhandiging van het boek

- Borrel en boekverkoop

DE AUTEURS

Harm Veenenbos en Jeroen Bosch zijn landschapsarchitecten. Sinds 1995 runnen zij bureau veenenbos en bosch landschapsarchitecten in Arnhem. Het bureau ontwerpt op verschillende schaalniveaus: van grote buitengebieden tot stadsparken, pleinen en promenades. Het onderzoek naar de straten werd verricht met een team van medewerkers.

INFORMATIE
Datum
Tijd
Locatie
Kosten
BOEKPRESENTATIE STRATEN MAKEN
Woensdag 16 november
16.00 ­ 18:00 uur
Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, Utrecht Gratis



Ingezonden persbericht