Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Inwoners Grevenbicht, Obbicht, Schipperskerk, Meers en Maasband ontvangen folder

Communicatiecampagne hoogwater van start

Sittard-Geleen/Stein, 15 november 2011 - Vandaag start de hoogwatercaampagne in alle Maasgemeenten. Inwoners van de kernen Obbicht, Grevenbicht en Schipperskerk, Meers en Maasband krijgen deze week een folder over hoogwater. Daarin informeren de gemeenten Sittard-Geleen en Stein hen over wat zij kunnen doen bij dreigende waterstanden in de Maas. Anders dan vorige jaren wordt vanaf dit jaar de waterhoogte gemeten bij peil Sint Pieter. De evaluatie van de gang van zaken rondom het hoogwater in januari 2011 is de belangrijkste aanleiding voor deze communicatiecampagne hoogwater.

Vanaf vandaag staat op de website van de beide gemeenten een vraag- en antwoordenlijst met informatie over hoogwater. Ook is de folder daar te downloaden. Op het moment dat er hoogwater is, is er een regionaal informatienummer waar inwoners terecht kunnen met vragen. Voortaan wordt ook alle informatie over hoogwater Maas door de gemeenten, Rijkswaterschap en Waterschap Roer en Overmaas gezamenlijk naar buiten gebracht.

Het hoogwater van januari 2011 is aanleiding om het communicatieproces tegen het licht te houden. Hierop zijn de gemeenten Eijsden-Margraten, Maastricht, Meerssen, Stein en Sittard-Geleen, samen met Rijkswaterstaat en het Waterschap Roer en Overmaas, om tafel gegaan en hebben de communicatie op elkaar afgestemd. Er is gezamenlijk informatiemateriaal gemaakt en de processen in hoogwatertijd zijn beter op elkaar afgestemd. De informatie tijdens hoogwater wordt nu gecoördineerd in het Meld- en Coördinatiecentrum van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg in Maastricht. De Maasgemeenten gebruiken die centrale informatie vervolgens om eigen inwoners te informeren. Ook voor de pers komt er een centraal informatienummer. Dit levert tijdswinst op en alle overheden gebruiken dezelfde informatie.


---