Nederlandse Tafeltennisbond


Britt Eerland naar WK jeugd in Bahrein
15-11-2011

Britt Eerland neemt als enige Nederlandse speelster deel aan de Wereldjeugdkampioenschappen in Manama, Bahrein. De 17-jarige speelster uit Schiedam is als vijftiende geplaatst in het enkelspeltoernooi. Samen met haar Belgische dubbelspelpartner Cedric Nuytinck neemt ze deel aan de mixed dubbel.

Britt Eerland wordt door kenners gezien als één van de grootste Nederlandse talenten sinds Bettine Vriesekoop. Al op 12-jarige leeftijd maakte ze haar debuut in de eredivisie. Eerland werd in 2010 Europees kampioen bij de junioren. Een jaar later veroverde ze op de EJK zowel in het enkelspel als in de dubbel een bronzen medaille.

(FOTO: © NTTB / Henk Hommes)

In juni 2011 maakte Eerland haar debuut op de Wereldkampioenschappen in Rotterdam. In de eerste ronde was voormalig wereldkampioene Guo Yue uit China een maatje te groot.

Vier maanden later won ze samen met Li Jiao, Li Jie, Elena Timina en Linda Creemers de Europese titel op de EK voor landenteams. Eerland speelde twee wedstrijden in het teamevent. Ook in het enkelspel was de HAVO-scholiere succesvol. Ze bereikte de derde ronde door winst op de als achttiende geplaatste speelster Zhu Fang uit Spanje.

Eerland speelt haar eerste wedstrijd op de WJK op woensdag 16 november. Op donderdag 17 november komt ze voor het eerst in het enkelspeltoernooi in actie.

Programma

Individueel

Don 17 juni
Britt Eerland (Ned) -

Gemengd dubbel

Woe 16 juni 8:30 uur (10:30 uur lokale tijd)
Britt Eerland (Ned) / Cedric Nuytinck (Bel) - Bernadette Balint (Roe) / Nicolas Galvano (Arg)

NTTB/RL