Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.20 uur

Utrecht, 16-11-2011

Gestolen snorfiets aangetroffen

UTRECHT Dinsdagavond zijn twee personen aangehouden omdat zij op een gestolen snorfiets reden.

Omstreek 20.25 uur zagen surveillerende agenten twee personen op een snorfiets rijden op de Overste den Oudelaan. Na controle bleek dat de snorfiets eerder die dag gestolen was in Nieuwegein. De twee opzittenden, 18 en 16 jaar en beiden uit Nieuwegein, werden aangehouden voor heling. De snorfiets is in beslag genomen.

Poging inbraak

UTRECHT In de nacht van 15 op 16 november is een poging tot inbraak gedaan bij een bedrijfspand. De politie is nog op zoek naar de verdachten.

Omstreeks 04.00 uur krijgt de politie een melding dat er twee mannen op het dak van een winkelcentrum liepen en klopgeluiden maakten. Agenten klommen op het dak en troffen daar een gat aan. De verdachten bleken vroegtijdig gestoord te zijn en hadden nog geen kans gezien om het pand binnen te gaan. Rond het gat lagen meerdere inbrekerswerktuigen. Die zijn in beslag genomen. De verdachten zijn niet meer aangetroffen.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Man aangehouden na poging beroving

UTRECHT In de nacht van 15 op 16 november is een man aangehouden omdat hij geprobeerd had een vrouw te beroven.

Omstreeks 02.20 uur werden agenten op de hoek van de Oudegracht met de Potterstraat aangesproken door een 61-jarige vrouw uit Utrecht. Een man zou haar net hebben geprobeerd te beroven. Hij zou gezegd hebben dat hij geld wilde en dat hij een wapen bij zich had. De vrouw gaf hem niet wat hij wilde en liep weg. Agenten zagen op de Viebrug een man lopen die aan het signalement voldeed dat de vrouw opgaf. Ze spraken hem aan en controleerden hem op wapenbezit. Hij bleek geen wapen bij zich te hebben. De 28-jarige man uit Lopik is aangehouden en overgebracht naar bureau.

Heling fiets

UTRECHT - In de ochtend van dinsdag 15 november, omstreeks 11.30 uur, zijn twee jongens van 18 en 24 jaar, op de Marnixlaan, aangehouden voor heling. De jongens vielen op doordat de fiets niet was voorzien van een ringslot. Na controle bleek de fiets in juli gestolen te zijn in Den Dolder. Beide jongens werden aangehouden. De 24-jarige jongen, welke achterop de fiets zat, gaf aan de eigenaar van de fiets te zijn. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Tegen de 18-jarige jongen is geen proces-verbaal opgemaakt. Hij is in vrijheid gesteld.

Aanrijding Papendorp

UTRECHT In de middag van dinsdag 15 november, omstreeks 15.15 uur, is er een aanrijding tussen een bestelbus en een fietsster geweest. De 23- jarige automobilist uit Nieuwegein wilde de busbaan richting Papendorp oprijden en kruiste hierbij het fietspad op de Ortheliuslaan. De 27- jarige fietsster uit Nieuwegein kwam vanaf de Mercatorlaan en fietste in de richting van de Ortheliuslaan. Zij werd door de automobilist aangereden en kwam hard ten val. De ambulance kwam ter plaatse en heeft de fietsster overgebracht naar ziekenhuis UMC.