Politie Groningen

Dinsdag 15 november 2011

Provincie Groningen, 15-11-2011

Verdachten mishandeling buschauffeur melden zich

HOOGEZAND Drie jongemannen (17, 19 en 20 jaar) uit Hoogezand zich maandagmiddag vrijwillig gemeld aan het politiebureau in Hoogezand, vanwege de mishandeling van een buschauffeur. Zondagmorgen werd een 54-jarige buschauffeur van Qbuzz uit Groningen door vier knapen mishandeld. Tussen de chauffeur en een buspassagier ontstond een discussie over een kaartje. Een jongeman stapte uit en gedroeg zich vervelend. Toen de chauffeur de jongeman op zijn gedrag aansprak werd hij door drie andere knapen, die ook in de bus zaten, belaagd. Hij werd in zijn gezicht geslagen. Hierbij raakte de chauffeur gewond aan zijn gezicht en sneuvelde zijn bril. Het drietal meldde door de aandacht in de media over het voorval. De verdachten zullen door de politie worden verhoord. Eén verdachte heeft zich nog niet gemeld. Naar hem zal de politie een onderzoek instellen. De politie beschikte over bewakingsbeelden uit de bus.

Vervelende man aangehouden voor bedreiging buschauffeur

APPINGEDAM De politie heeft maandagmiddag in de Bruxzijlweg in Appingedam een 27-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De Delfzijlster had onenigheid gekregen met een buschauffeur over het type kaartje dat werd gebruikt. De verdachte werd daar zo boos over, dat hij de chauffeur bedreigde. Ook deed hij een greep in de kassalade. Gewaarschuwde agenten konden de 27-jarige man op heterdaad aanhouden. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Politie neemt vuurwerk en (nep)wapens in beslag

MUSSELKANAAL De politie heeft maandag op drie plaatsen in de provincie Groningen en Drenthe onderzoek gedaan naar illegaal vuurwerk. In totaal werden zon 80.000 stuks vuurwerk, diverse vuurwerkpistolen en andere (nep) wapens aangetroffen.

In een woning in Musselkanaal werden 45 dozen met nitraatbommen aangetroffen. Per doos waren om en nabij 1000 nitraatbommen verpakt. Ook werd in het huis een andere hoeveelheid vuurwerk, een vuurwerkpistool en een gasalarmpistool gevonden. De goederen zijn in beslag genomen.

Naar aanleiding van de vondst in Musselkanaal werden ook huiszoekingen gedaan in Valthermond en Tweede Exloermond. In een woning in die laatste plaats werden nog 27 dozen met daarin zon 1000 nitraatbommen per doos gevonden. Daarnaast werd in de Drentse plaatsen nog twee vuurwerkpistolen, een balletjespistool en een laserpen in beslag genomen. In totaal gaat in om bijna 80.000 stuks vuurwerk, wat neerkomt op zon 720 kg. De politie maakt proces-verbaal op tegen een 40-jarige inwoner van Musselkanaal, een 14-jarige jongen uit Valthermond en een 30-jarige man uit Tweede Exloërmond.

Auto te water

SCHILDWOLDE Op maandagmiddag reed een 58-jarige inwoner van Muntendam met zijn auto in het afwateringskanaal in Schildwolde. De bestuurder had door de mist het kanaal niet gezien en was er ingereden. Met behulp van een omstander was de man op de wal gekropen. Na door het ambulancepersoneel te zijn onderzocht, kon de man naar huis. De auto is door een bergingsbedrijf afgesleept.

Verwarde man zorgt voor overlast

WINSCHOTEN Een 55-jarige inwoner van Winschoten zorgde maandagnacht voor overlast in de Maasstraat in Winschoten. Buurtbewoners zagen de man in verwarde toestand met een mes in de gang van zijn woning staan. De Winschoter was dreigend tegen de buurtbewoners. Agenten, die ter plekke kwamen, wisten de man in zijn woning onder controle te krijgen. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. De man zal worden overgedragen aan het zorgkader.

Politie houdt man op verdenking van heling

GRONINGEN Op maandagmiddag werd een 35-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden in de Stoeldraaierstraat in Groningen. Agenten hadden gezien dat een aantal personen verdacht winkelgedrag vertoonden. De personen werden gecontroleerd. Bij deze controle bleek de verdachte een geprepareerde tas bij zich te hebben en in het bezit te zijn van kleding. De politie stelt een onderzoek in na de herkomst van deze kleding. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De geprepareerde tas is in beslag genomen.

Bewoner overloopt inbrekers

STADSKANAAL In de nacht van maandag op dinsdag werden de bewoners van een woning aan de Omloop in Stadskanaal wakker van geritsel bij de voordeur. Toen de 27-jarige bewoner naar beneden liep zag hij dat een onbekende man bezig was jassen te doorzoeken. De bewoner begon te schreeuwen waarop er plotseling nog een man uit de kamer kwam rennen. De daders zijn hierop de woning uitgevlucht. De politie heeft in de omgeving nog gezocht maar de daders maar niet meer aangetroffen. Het is onduidelijk wat er is weggenomen. De bewoners doen aangifte. De mannen waren in donkerkleurige kleding gekleed en droegen donkerkleurige mutsen. De politie stelt een onderzoek in.