Kendrion N.V.


---


P E R S B E R I C H T K E N D R I O N 1 6 N . V . 2 0 1 1

N O V E M B E R

Gerecht van de Europese Unie handhaaft EU boete voor Kendrion

Kendrion N.V. werd op 30 november 2005 beboet door de Europese Commissie met een bedrag van EUR 34 miljoen (exclusief rente) voor overtreding van artikel 81 lid 1 EG-Verdrag door zijn voormalige dochteronderneming Fardem Packaging B.V., gevestigd te Edam. De boete had betrekking op afspraken in de sector kunststof industriële zakken in Nederland en incidenteel in België, waarbij Fardem Packaging B.V. gedurende een bepaalde periode betrokken was. Gelet op het feit dat Kendrion N.V. vanaf juni 1995 tot september 2003 100% aandeelhouder is geweest van Fardem Packaging B.V. werd aan Kendrion N.V. een boete opgelegd. Kendrion benadrukt dat Fardem Packaging B.V. altijd als een zelfstandige onderneming heeft geopereerd. Kendrion N.V. is zelf niet bij verboden afspraken betrokken geweest. Kendrion N.V. is destijds onmiddellijk in beroep gegaan bij het Gerecht van de Europese Unie in Luxemburg tegen de door de Europese Commissie opgelegde boete. Op 9 maart 2011 heeft een hoorzitting plaatsgevonden. Vandaag heeft het Gerecht uitspraak gedaan in de door Kendrion N.V. aangespannen zaak (zaaknummer T-54/06). Het Gerecht heeft bepaald dat de boete volledig blijft gehandhaafd. Piet Veenema, CEO van Kendrion: "Wij zijn bijzonder teleurgesteld in de uitspraak van het Gerecht. Mede op basis van meerdere juridische opinies waren en zijn wij van mening dat de opgelegde boete buiten alle proporties was. Om die reden zullen wij vrijwel zeker hoger beroep bij het Hof van Justitie instellen." De volledige tekst van de uitspraak komt later beschikbaar. Kendrion N.V. heeft tot 16 januari 2012 de gelegenheid hoger beroep bij het Hof van Justitie van de Europese Unie aan te tekenen tegen de uitspraak van het Gerecht. De uitspraak heeft nauwelijks enige impact op de operationele activiteiten van Kendrion N.V. en beïnvloedt niet zijn vermogen om te voldoen aan zijn financiële convenanten en verplichtingen.




Profiel Kendrion N.V. Kendrion N.V., een solution provider, ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve hoogwaardige elektromagnetische systemen en componenten voor afnemers wereldwijd. De activiteiten van Kendrion worden uitgevoerd door vier businessunits, elk gericht op een specifiek marktsegment, te weten Industrial Magnetic Systems, Industrial Drive Systems, Passenger Car Systems en Commercial Vehicle Systems. Kendrion beschikt over leidende posities in een aantal business-to-business-nichemarkten. De voornaamste markt voor Kendrion is Duitsland, alhoewel andere landen aan importantie toenemen. Kendrion-activiteiten Kendrion ontwikkelt geavanceerde elektromagnetische oplossingen voor industriële toepassingen. Deze worden door afnemers over de hele wereld gebruikt in diverse systemen, waaronder liften, deursluitingen, industriële robots, medische apparatuur, elektrische schakelsystemen, dieselmotoren, airconditioninginstallaties, motorkoelingsystemen en frisdrankautomaten. Belangrijke afnemers van Kendrion zijn onder andere Bosch, Siemens, Daimler, Continental, Delphi, Evobus, Hyundai en Yutong. Het aandeel Kendrion staat genoteerd aan de effectenbeurs NYSE Euronext te Amsterdam.

Zeist, 16 november 2011

De Directie Piet Veenema ­ Chief Executive Officer Eiko Ris ­ Chief Financial Officer Heinz Freitag ­ Chief Operating Officer Voor nadere informatie: Kendrion N.V. De heer P. Veenema Utrechtseweg 33 3704 HA ZEIST Tel: 030 ­ 699.72.68 Fax: 030 ­ 695.11.65 Website: www.kendrion.com

Pagina 2 van 2






---- --