Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Infradata voor het vierde jaar op rij FD Gazelle
Groei Infradata afgelopen zes jaar gemiddeld hoger dan twintig procent

Leiden, 16 november 2011 ­ Network integrator Infradata is gisteravond voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot FD Gazelle in FD_banner1.jpg
de provincie Zuid-Holland. Dat Infradata dit jaar wederom in de FD Gazellen-ranglijst is opgenomen, betekent dat Infradata al zes jaar een minimale omzetgroei van twintig procent per jaar realiseert en in al die jaren winstgevend is geweest. Hiermee behoort Infradata tot de 230 snelst en constant groeiende ondernemingen van Nederland.

De economische crisis heeft duidelijk zijn weerslag op het aantal FD Gazellen. In 2010 waren er 270 Gazellen waar het er in 2011 nog maar 230 zijn, hiermee is het aantal FD Gazellen in geheel Nederland wederom afgenomen. In 2009 waren er zelfs nog 700 Nederlandse ondernemingen die een FD Gazelle Award kregen. Het Financieele Dagblad, organisator van de awards, spreekt dan ook van een dieptepunt.

'Door het FD Gazellen event realiseren we ons steeds weer dat het best speciaal is wat we met z'n allen ieder jaar weer bij Infradata presteren. Dat wij ondanks de huidige malaise op de financiële markten toch jaarlijks weer weten te groeien is een prestatie op zich. Het vasthouden aan onze strategie, focussen op innovatie en flexibiliteit, is voor ons de winning factor om telkens bij deze selecte groep te komen', aldus Leon de Keijzer, Managing Director van Infradata. 'De cijfers om komend jaar een "FD Gazellen lustrum" te mogen vieren zien er al veelbelovend uit. Ik kijk daarom zeer uit naar volgend jaar.'

De verkiezing van de regionale FD Gazellen worden bepaald op basis van de gedeponeerde jaarstukken bij de Kamer van Koophandel (KvK). De gegevens waarop de verkiezing gebaseerd is, zijn daardoor betrouwbaar en transparant.

Het Financieele Dagblad doet voor het achtste jaar onderzoek naar de snelst groeiende ondernemingen in Nederland. Het dagblad doet dit in samenwerking met Porsche, ABN Amro, Graydon, en KPMG. De criteria voor het verkrijgen van een FD Gazelle Award zijn een ononderbroken omzetgroei van minimaal twintig procent over de afgelopen drie jaar waarin tevens jaarlijks een winstgevendheid gerealiseerd wordt.

Over Infradata
Infradata is een toonaangevende onafhankelijke Network Integrator die zich richt op het ontwerpen, leveren, implementeren, onderhouden en beheren van Next Generation Networks voor telecomoperators, kabelexploitanten, mobiele operators, DSL-operators, hostingproviders, contentproviders en ISP's. Het bedrijf is een officiële partner van Juniper Networks, Brocade Networks, Efficient IP, Citrix Systems, MRV, Actelis Networks, Barracuda Networks, Arbor Networks, Acme Packet, Mediatrix en TippingPoint. Infradata is gespecialiseerd in de integratie van spraak en data, en van vaste en mobiele netwerken. De belangrijkste missie van het bedrijf is klanten superieure oplossingen bieden.