Ingezonden persbericht


Samsung ziet toekomst in futureproof Solid State Drives


* Samsung introduceert haar eerste serie SSD's in Nederland
* Samsung SSD 830 Series: razendsnel en betrouwbaarder dan ooit data opslaan

* Upgrade je PC of notebook in een handomdraai met futureproof SSD 830
* Samsung SSD 830 Series direct bekroond met CES 2012 Innovation Award

Delft, 16 november 2011 ­ Voor Samsung is de Solid State Drive (SSD) het opslagmedium van de toekomst. Met de futureproof Samsung SSD 830 Series brengt Samsung voor het eerst in Nederland SSD's voor persoonlijk gebruik uit. Daarmee kunnen mensen de snelheid van hun PC of notebook sterk verbeteren en de betrouwbaarheid vergroten. De SSD's vormen daarmee een uitkomst voor degenen die op een kosteneffectieve wijze hun oudere computer nieuw leven in willen blazen én degenen die hun geavanceerde systeem nóg sneller willen maken.

Buitengewone prestaties bij multitasken
De SATA 6Gbps Samsung SSD heeft een supersnelle random leessnelheid (tot 80.000 IOPS) voor maximale prestaties op het moment dat het er het meest toe doet. Dit betekent dat je computer veel sneller opstart, veel sneller reageert en je zonder vertraging kunt multitasken. Dat maakt van de Samsung SSD een ideale oplossing voor dagelijks computergebruik, zoals webbrowsen, documenten maken, filmpjes kijken en gamen op je computer.

()
Razendsnelle toegang tot bestanden
De 520 MB/s sequentiële leessnelheid geeft razendsnel toegang tot bestanden en zorgt ervoor dat het laden van grote multimediabestanden snel en soepel verloopt. De Samsung SSD Magician software maakt het makkelijk om je systeem voor de SSD te optimaliseren en de SSD in topconditie te houden.

Ongekende betrouwbaarheid
Samsung SSD's worden ontworpen met betrouwbaarheid als uitgangspunt. Mocht de stroom tijdens het werken onverwachts uitvallen, dan zorgt de firmware in de schijf ervoor dat je belangrijke data niet beschadigd wordt.

Snelle en eenvoudige installatie
Met een Samsung SSD uit de SSD 830 Series kun je je PC of notebook snel en eenvoudig upgraden. Met de meegeleverde volledige versie van het softwarepakket Norton Ghost kost het upgraden naar een SSD tot 75% minder tijd dan bij een Hard Disk Drive. Dat komt doordat je Windows en je applicaties niet opnieuw hoeft te installeren, data niet handmatig hoeft te verplaatsen of gebruikersinstellingen opnieuw hoeft in te voeren. Een Samsung SSD uit de SSD 830 Series wordt geleverd met een houder om de SSD in een ruimte van 3,5' te plaatsen, alle benodigde kabels en gedetailleerde instructies. De notebookversie bevat een USB naar SATA adapterkabel om eenvoudig je data over te kunnen zetten.

De SSD's uit de Samsung SSD 830 Series zijn verkrijgbaar met een geheugencapaciteit van 64 GB, 128 GB, 256 GB en 512 GB. De adviesverkoopprijzen zijn respectievelijk ¤ 109,-, ¤ 209,-, ¤ 379,- en - en ¤ 745,- incl. BTW.

Bekroond met CES 2012 Innovation Award
De Samsung SSD 830 Series is direct bekroond met een CES 2012 Innovation Award. De jury vindt dat Samsung met deze serie de nieuwe standaard zet voor prestaties en betrouwbaarheid van SSD's. Zo verwerkt de drive data twee keer zo snel als de voorgaande generatie SSD's en is de maximale opslagcapaciteit verdubbeld met de introductie van een SSD met 512 GB.

Het grote verschil met Hard Disk Drives
Solid State Drives bieden grote voordelen ten opzichte van Hard Disk Drives. Door het gebruik van flash memory in plaats van de draaiende platters van HDD's, zijn SSD's veel sneller, verbruiken ze minder energie, geven ze minder warmte af en zijn ze veel betrouwbaarder. Bovendien loop je geen risico op een crash van de harde schijf, waardoor al je data verloren kan gaan.

Samsung is de onbetwiste nummer 1 in SSD
Samsung is sinds 2006 de nummer 1 aanbieder van SSD's voor grote PC-merken. Om die positie te kunnen versterken, zijn Samsung SSD's ontworpen om de zwaarste testen te doorstaan. Samsung is de enige SSD-fabrikant die alle kernelementen zelf ontwerpt en fabriceert. De NAND Flash, SSD controller en het DRAM geheugen heeft Samsung zelf ontwikkeld en geoptimaliseerd voor een nóg betere samenwerking tussen de onderdelen.

()

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld, behaalde Samsung in 2010 een totale omzet van US$ 135,8 miljard. Bij het bedrijf werken circa 190.500 mensen op 206 vestigingen in 68 landen in negen onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Memory, System LSI en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.

Volg het laatste nieuws van Samsung op: