Zeven scholen winnen prijs en krijgen groene school


Life & Garden kiest negen winnaars wedstrijd “Als ik een groene klas mocht ontwerpen …”

MIJDRECHT, 20111116 -- Maar liefst zeven scholen hebben voor € 300,- aan planten gewonnen met hun collage “Als ik een groene klas mocht ontwerpen…” Naast de luchtzuiverende planten van Air So Pure krijgen alle leerlingen van de winnende klassen een plantje mee naar huis. De wedstrijd is Life & Garden begin oktober in samenwerking met Air So Pure gestart. Doel is om leerlingen, ouders en leerkrachten in Nederland en België bewust te maken van de gezonde effecten van planten in de klas. De komende week worden de winnende scholen in het groen gezet.

[Foto ]


Lizette de Groot van Life & Garden Amstelveen overhandigt de Air So Pure planten aan de winnaars van de wedstrijd "Als ik een groene klas mocht ontwerpen ..." van de Katholieke Basisschool De Triangel in Amstelveen.

Leerlingen van klas 6, 7 en 8 van zeven scholen in heel Nederland hebben de afgelopen maand gestreden om de mooiste ‘groene’ collage van ‘hun’ groene klas. Aanleiding van de wedstrijd is het resultaat van het  onderzoek van TNO naar het effect van luchtzuiverende planten in de klas.


Een groene klas
Luchtzuiverende planten in de klas past binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Life & Garden. Met deze overtuiging zijn de vestigingseigenaren van Life & Garden op zoek gegaan naar een basisschool in hun buurt. De klassen 6, 7 en 8 kregen collages en de opdracht hun ideeën over een groene klas in de collage te tekenen, plakken, kleuren.


Inspiratie

Lobke Samallo, marketing manager Life & Garden: “Met deze actie wilden we kinderen op een speelse manier het effect van planten laten ervaren. Groen is gezellig in een klas en het bevordert ook nog eens het binnenklimaat op een gunstige manier. De collages hebben niet alleen ons geïnspireerd, maar zeker ook de kinderen van alle scholen die hebben meegedaan. De samenwerking met Air So Pure zet zich voort in onze winkels: daar zijn de luchtzuiverende planten vanaf nu te koop en herkenbaar aan het label.”


Käthe Vogels van Air So Pure “Ik ben verrast door de creativiteit van de kinderen! De samenwerking met Life & Garden bevestigt onze overtuiging dat groen een stijlvolle aanvulling is in de woonkamer, en zeker ook in de klas.”


Over Life & Garden

Life & Garden is een toonaangevende winkelformule op het gebied van planten, tuinartikelen, woon- en tuinaccessoires, tuinmeubels en dierenbenodigdheden. De groene lifestyleketen kenmerkt zich als modern en overzichtelijk, gericht op de vrouw en waar groen centraal staat. Alle Life & Garden winkels staan vermeld op www.lifeandgarden.com.