Ingezonden persbericht


Bibliotheek deelt gratis 'Het leven is vurrukkulluk' uit aan leden 16 november literaire avond met lofredeschrijver Ronald Giphart

Almere, 24 oktober 2011 - Met de plaatsing van een grote letter U in de bibliotheek in Stad is op vrijdag 21 oktober de jaarlijks terugkerende leescampagne Nederland Leest van start gegaan. Leden van de bibliotheek kunnen, op vertoon van hun bibliotheekpas, dit jaar een gratis exemplaar van 'Het leven is vurrukkulluk' van Remco Campert ophalen bij de klantenservicebalie in de bibliotheekvestigingen. De campagne loopt van 21 oktober t/m 18 november. Op 16 november organiseert de bibliotheek in Stad een literaire avond met Ronald Giphart, de schrijver van de lofrede op het boek van Campert. Deze avond begint om 20.00 uur in de nieuwe zaal in Stad. Kaarten zijn verkrijgbaar voor E 3,50 (leden) of E 5,- (niet-leden).

Startsein
Tijdens het startsein in de bibliotheek van Amsterdam werd het woord VURRUKKULLUK onthuld door de schrijver Remco Campert. Hij plaatste zijn handtekening op elke afzonderlijke, 2 meter hoge, letter waarna de letters naar elke provincie verspreid werden (vurrukkulluk bestaat uit twaalf letters en we hebben evenveel provincies). In Flevoland staat de letter U in de nieuwe bibliotheek Almere Stad. Het is de bedoeling dat er leuke, bijzondere foto's gemaakt worden van de letter, die een relatie hebben met Nederland Leest. Aan het eind van de campagne worden de foto's van letters verzameld en komen ze in een collage weer bij elkaar.

Nederland Leest
Nederland Leest is een evenement dat jaarlijks plaatsvindt in oktober en november en dat georganiseerd wordt door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Het evenement is gebaseerd op een Amerikaans initiatief met de naam, 'One Book, One City'. Het is de bedoeling dat er een discussie op gang komt over één bepaald boek.