Ingezonden persbericht



De eerste ontwikkelingen richting een wijkschool in Amsterdam van start

Stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer heeft naar aanleiding van de aangenomen motie van PvdA West eerste gesprekken gevoerd met de toekomstige partners om samen de wijkschool in stadsdeel West te starten. Het project zal zich waarschijnlijk verder uitbreiden naar stadsdeel Nieuw-West. De gesprekken met de partners, waaronder ROC Amsterdam, zijn zeer positief verlopen. De wijkschool zal nu in alle waarschijnlijkheid in Amsterdam opgestart worden.

De wijkschool is in Rotterdam opgericht voor jongeren, die door een opeenstapeling van problemen nauwelijks ruimte hebben om zich te concentreren op werk en school. PvdA West raadslid Silvester Heijdemann: 'De PvdA maakt zich zorgen om de meeste kwetsbare jeugd in onze stad. De wijkschool helpt deze jongeren, die wegens opstapeling van problemen geen kans hebben op een startkwalificatie en daardoor niet aan werk kunnen komen. Via de wijkschool wil PvdA West deze jongeren de gepaste begeleiding bieden om een diploma te halen en hen richting werk te helpen."

Het stadsdeel is nu begonnen de mogelijkheden te onderzoeken om de wijkschool in Amsterdam West op te richten. De eerste gesprekken met toekomstige partners hebben plaatsgevonden en het lijkt erop of de Wijkschool binnenkort in West en Nieuw-West zal starten. De toekomstige partners van de wijkschool, ROC Amsterdam, het stadsdeel en meerdere werkgevers, zullen samenwerken om deze jongeren, die nu op het MBO waarschijnlijk geen startkwalificatie zullen halen, te begeleiden richting een diploma en werk.

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht