Ingezonden persbericht


"Nee, toch niet weer vragen over de GDV locatie in Ressen"

Nijmegen, 16 november 2011

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Nijmegen Vragen in het kader van art. 39 van het reglement van orde.

Geacht college,

Onlangs konden we in de krant lezen dat Zevenaar in beeld is voor een "Leisurepark" MAB Development en KWP Gebiedsontwikkelaars zetten daar samen in op de ontwikkeling van een "retail-en leisurepark". Grote ketens op sportgebied in combinatie met leisure activiteiten zoals een mountainbike parcours, klimwand of golf afslagplaats zijn op zoek naar een goede vestigingsplek rond Arnhem en Nijmegen. Zevenaar heeft de voorkeur boven Arnhem en Nijmegen omdat daar al een kant-en klaar bestemmingsplan ligt. Zoals u moet weten is Stadspartij Nijmegen NU! al sinds lange tijd met deze materie bezig en spant zich in om zo'n leisure en retail park naar Ressen te krijgen. Iets wat overigens in het bestemmingsplan ook aangegeven is. Deze inspanningen hebben sinds 2005 geresulteerd in vier schriftelijke vragen, twee amendementen en een motie. Op onze laatste vragen van 29 maart 2011 antwoord u onder andere dat het Ontwikkelingsbedrijf samen met Economische Zaken aan de slag gaat om de planontwikkeling/marktverkenning voor Ressen (vlek 14) op te starten. Dat brengt ons tot de volgende vragen:


1. Bent u het met ons eens dat het beoogde retail en leisure park in Zevenaar qua omvang en inhoud precies dat is wat het bestemmingsplan voor Ressen aangeeft en waar het college in het verleden ook op ingestoken heeft;
2. Wat vind u van de mogelijkheid dat dit park nu naar Zevenaar verdwijnt
3. In hoeverre tast dat onze regionale concurrentiepositie aan
4. Heeft u gesprekken gevoerd met de ontwikkelaars van het plan bij Zevenaar over de locatie Ressen, zo ja, waarom heeft dat niets opgeleverd.
5. Zo nee, hoe komt het dat de ontwikkelaars aan Nijmegen voorbij gegaan zijn.
6. Welke acties gaat u ondernemen om het retail en leisurepark alsnog naar Ressen te halen;
7. Bent u het met ons eens dat wanneer het retail en leisurepark in Zevenaar terechtkomt er voor vlek 14 bij Ressen nog moeilijk een retail invulling gevonden kan worden.


Ben van Hees
Stadspartij Nijmegen NU!


---- --