Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

World Trade Center Almere Area officieel gecertificeerd

Almere, 16 november 2011 - De services van het World Trade Center Almere Area (WTCAA) zijn door de World Trade Centers Association (WTCA) in New York gecertificeerd. WTCAA ontvangt deze officiële goedkeuring door WTC's wereldwijde moederorganisatie voor de verschillende services op het gebied van internationalisering.

De certificering van World Trade Centers door WTCA kan vergeleken worden met een kwaliteitscertificering voor bedrijven. Dankzij de toegewezen certificatie kan WTCAA nu in het rijtje van de gerenommeerde WTC's Amsterdam en Rotterdam genoemd worden. WTCAA is gecertificeerd voor zeven onderdelen van zijn internationaliseringsprogramma, waaronder services op het gebied van handelsvoorlichting en -onderwijs, maar ook de organisatie van (inkomende) handelsmissies en de International Business Club, het zakennetwerk van WTCAA. Een uitzonderlijke prestatie, aangezien slechts 10% van de gecertificeerde WTC's wereldwijd reeds eerder op zeven van de acht onderdelen positief beoordeeld werden.

Het certificaat zal in 2012 aan WTCAA uitgereikt worden tijdens een van de twee WTC General Assemblies die jaarlijks georganiseerd worden en volgend jaar in Kaapstad en Moskou plaatsvinden. Fons van der Ham, voorzitter WTCAA, is verheugd: "We zijn trots nu een officieel gecertificeerd World Trade Center te zijn. WTCAA werkt momenteel hard aan een nieuwe richting waarbij onze dienstverlening uitgebreid wordt. Het certificaat geeft deze ontwikkeling extra daadkracht."

Eerder in 2011 diende WTCAA bij het hoofdkantoor in New York de aanvraag voor certificering in. Afgelopen september brachten afgevaardigden van de WTCA een bezoek aan Almere om het operatieproces van WTCAA kritisch onder de loep te nemen. Onder hen bevond zich Robert Frueh, Director of Member Services World Trade Centers Assocation en tevens Chairman van het Quality & Standards Commitee. Hij legt uit: "De prestaties van WTCAA zijn gemeten aan de hand van wereldwijde standaarden die we dankzij 15 jaar certificering van zo'n 100 WTC's hanteren. WTCAA's organisatie heeft bewezen innovatief te zijn. De programma's die in Flevoland en Amersfoort uitgevoerd worden zijn tot stand gekomen dankzij een vooruitziende benadering. Ze zijn gebaseerd op zorgvuldig onderzoek en inzicht in wat het WTCAA de zakelijke gemeenschap in de regio te bieden heeft. Het WTCAA ziet waar internationaliseringsbehoeften en toekomstige kansen liggen en kan daarbij een specialistische bron zijn om hier invulling aan te geven."

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht