Ingezonden persbericht


Description: Description: hp logo
Persbericht

HP introduceert uitgebreid 3D Portfolio
Nieuwe producten bieden gebruikers en ondernemingen een innemende 3D ervaring.

Amstelveen, 16 november 2011 - HP, pionier in displayy technologie, breidt zijn portfolio van 3D producten uit met de de HP Photon Engine solution en de HP 2311gt 3D monitor. Hiermee stelt HP ondernemingen in staat betere relaties met klanten aan te gaan en krijgen gebruikers de mogelijkheid om 3D content te creëren en ervaren.

Onderzoek door HP Labs, het onderzoekscentrum van HP, wijst uit dat de HP Photon Engine solution in staat is om levensgrote 3D content uit te zenden op oppervlakten zo groot als gebouwen. Daarnaast biedt het ondernemingen de mogelijkheid om de manier waarop zij omgaan met data en klanten te herzien. Daarnaast brengt de nieuwe HP 2311gt3D monitor 3D-entertainment bij de consument in huis.

'HP innoveert op elk aspect van 3D-ervaring, van foto opname en -weergave tot projectie op grote oppervlakten', zegt Carlos Montalvo, vice president, Innovation Program Office, HP. 'De Photon Engine kleurt oppervlakten van iedere grootte en kan door de precieze lichtpuntjes bedrijfsgegevens op een levendige manier visualiseren in zowel 2D als 3D. Daarnaast vergroten onze nieuwe 3D consumentenproducten HP's leiderschap in home entertainment.' 3D Transformeert de gebruikerservaring
De HP Photon Engine solution stelt verschillende bedrijfstakken, zoals productie, fashion, automotive en retail, in staat om levendige 3D-ervaringen en ondersteunende besluitvormingsapplicaties te creëren voor klanten. Het grote fashion label Marchesa gebruikte onlangs de HP Photon Engine solution om hun voorjaarscollectie van 2012 in 3D te presenteren aan een select gezelschap van retailers, redacteuren en fashion insiders tijdens de Fashion Week en recentelijk ook aan het grote publiek tijdens hun 2012 Spring trunk-show bij het Bergdorf Goodman warenhuis in New York. 'De helderheid van de afbeeldingen is absoluut fantastisch en het geeft een hele nieuwe dimensie aan de winkelervaring', aldus Keren Craig, mede-oprichter van Marchesa. Description: Description: \\ZAMSFP1\AMS Dept\AMS Clients\HP PSG

De Photon Engine beeldsoftware genereert afbeeldingen tot een halve pixel resolutie, wat de kans op vermoeide ogen verkleint. Dit maakt het mogelijk om realistische 3D afbeeldingen te creëren in sfeerverlichting, die zichtbaar zijn vanaf elk oogpunt op beeldoppervlakten variërend van één tot wel honderden meters.

De HP Photon Engine solution wordt aangedreven door een HP Z800 Workstation en gebruikt meerdere projectoren om zo een schaalbare 'super projector' te creëren. HP's eigen image processing software mixt verschillende lichtbronnen om zo hoge resolutie afbeeldingen te genereren door gekleurde lichtpuntjes te projecteren op ieder recht of krom oppervlak.

De HP Photon Engine solution laat niet alleen 3D content zien, maar ook gestructureerde of ongestructureerde data - inclusief onbeperktee streams van 2D video, internet content, documenten en foto's - op enkele of meerdere oppervlaktes. Gebruikerss kunnen ook naadloos data op het gedeelde oppervlak verplaatsen en manipuleren vanaf een draadloos apparaat zoals een tablet of smartphone en zij kunnen samenwerken om snel complexe problemen op te lossen.

De 2D capaciteiten van de oplossing zijn veelbelovend voor organisaties die complexe operation centers hebben, inclusief bedrijven in de financiële sector, overheidsinstanties, energiebedrijven, en netwerk-, productie- en transportbeheer leveranciers. HP gebruikt momenteel deze oplossing om wereldwijd netwerk operation centers te runnen, en real-time netwerkverkeer, integriteit en beveilingsstatus te realiseren.

Additionele informatie over de HP Photon Engine solution is beschikbaar op www.hp.com/go/3Dinnovations.

Prijs en beschikbaarheid
De HP Photon Engine solution is momenteel verkrijgbaar in de Verenigde Staten, waarbij de prijs afhangt van de wensen van de klant. Beschikbaarheid voor Nederland is nu nog niet bekend.

Ervaar, creëer en deel 3D content
De HP 2311gt 3D monitor levert de ultieme 3D experience in een ultra- slank 23 inch LED backlit display. Het heeft een Film Patterned Retarder (FPR) technologie, die zorgt voor een helderder beeldscherm, Description: Description: \\ZAMSFP1\AMS Dept\AMS Clients\HP PSG duidelijkere beelden en een flikkervrij 3D beeld. Bijgeleverd worden twee passieve 3D brillen, de 3D movie trailer voor de verwachte animatiefilm 'Puss in Boots' van DreamWorks Animation SKG Inc. en consumenten kunnen ook gebruik maken van software van Cyberlink en TriDef. Met Cyberlink's PowerDVD kunnen gebruikers hun bestaande 2D content zoals foto's en video's omzetten in 3D content en geeft de TriDef Ignition Game Player 2D spelletjes weer in 3D.

Prijs en beschikbaarheid
De HP 2311gt 3D monitor is nu verkrijgbaar vanaf ¤249.- incl. BTW.

Over HP
HP creëert nieuwe manieren waarop technologie een positief effect heeft op mensen, bedrijven, overheid en de maatschappij. HP is het grootste technologiebedrijf ter wereld en beschikt over een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuur, daar waar cloud en connectiviteit samengaan om een veilige en omgevingsrelevante 'ervaring' tot stand te brengen in een wereld waarin men altijd met elkaar in verbinding staat. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.com.