Ingezonden persbericht


Persbericht

Linera wint Aanmoedigingsprijs Voedingscentrum 2011

Almelo, 16 november 2011 - Drie producten van Linera hebben de Aanmoedigingsprijs van het Voedingscentrum gewonnen. De jury noemde het een 'knappe prestatie' dat Linera kans heeft gezien het vet- en zoutgehalte sterk te reduceren, terwijl de smaak behouden is gebleven.

Binnen het assortiment van Zwanenberg Food Group is Linera bij uitstek het merk dat gericht is op mensen met een gezonde, actieve levenswijze. Linera is al geruime tijd bezig met de succesvolle ontwikkeling van vleeswaren met minder verzadigde vetten en minder zout.

Dit jaar werden grillworst, kookworst en leverworst geïntroduceerd onder de Linera-merknaam. Deze producten vielen nu in de prijzen.

Over Zwanenberg Food Group

Met ongeveer 1.200 medewerkers en een omzet van ¤ 350 miljoen (2010) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven. Zwanenberg beschikt over eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het concern verkoopt zijn producten onder diverse internationale merknamen, waaronder ZWAN (in een groot aantal exportlanden) en Kips (in Nederland). Zwanenberg levert ook een aantal bekende private labels en heeft, naast in de retail, tevens een sterke positie opgebouwd in het out-of-homesegment (bedrijfs- en institutionele catering alsmede verkoop via pompstations etcetera), onder andere met gesneden en voorverpakte vleeswaren. Zwanenberg exporteert vleesconserven naar meer dan honderd landen wereldwijd.

Beeld vrij van copyrights