Ingezonden persbericht


Persbericht
16 november 2011, Utrecht

GPR Stedenbouw beschikbaar
Méét de duurzaamheid van een gebied W/E adviseurs biedt vanaf november 2011 licenties aan voor het gebruik van GPR Stedenbouw. Deze digitale applicatie biedt de gebruiker inzicht in de duurzaamheidsaspecten van een gebied en maakt de duurzaamheidsprestaties meetbaar en bespreekbaar. Het instrument is toepasbaar voor nieuwe stedenbouwkundige plannen en voor herstructurering van bestaande gebieden. Het is geschikt voor gemeenten, projectontwikkelaars, stedenbouwkundigen en anderen die zich verdiepen in de duurzaamheid van stedenbouw. Nu voor een aantrekkelijke introductieprijs Iedereen kan profiteren van een zeer aantrekkelijke introductieaanbieding: een gebruikslicentie waarbij inbegrepen een introductiebijeenkomst voor 895,- excl. BTW. Alle informatie en voorwaarden treft u aan op onze website: www.gprstedenbouw.nl. Eenvoud en inzicht in méér dan de klassieke duurzaamheidsthema's GPR Stedenbouw is ontwikkeld met GPR Gebouw als voorbeeld, dus eenvoudig in gebruik: gebruikers geven aan welke kwaliteiten in een gebied aanwezig zijn en welke ontwerpkeuzen worden gemaakt. Daarmee ontstaat een beeld van duurzaamheid op vijf thema's, variërend van energie (gebruik, EPL, CO2) tot voor een gebied specifieke thema's als natuur en mobiliteit. GPR Stedenbouw biedt de gebruiker: -

een heldere en brede thematische opbouw als kader voor communicatie over duurzame planontwikkeling tussen betrokkenen (`wat verstaan we onder duurzaamheid') een basis voor het SMART formuleren van ambities (`welke prestaties willen we realiseren') inzicht in het effect van keuzen die gemaakt worden (`hoe beïnvloeden we de score').

GPR Stedenbouw: overicht prestaties op vijf thema's helder in beeld (`resultatenblad')

W/E adviseurs ­persbericht GPR Stedenbouw 15-11-2011


1



Ontwikkeling GPR Stedenbouw is ontwikkeld op initiatief en met inbreng van de gemeenten Groningen en Tilburg. Diverse organisaties hebben in pilotprojecten bijdragen geleverd om het instrument te optimaliseren. GPR Stedenbouw gebruiken?
Noot voor redacties
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met John Mak (directeur/adviseur) of Gerben Schuurman (adviseur) via het centrale nummer van W/E Utrecht: 030 ­ 677 8777. U kunt tevens terecht op onze website: www.gprstedenbouw.nl.