Persbericht

Lexmark introduceert cloud-gebaseerde versie van Print Release Gehoste implementatie biedt directe schaalbaarheid en vermindert IT-kosten

Naarden, 16 november 2011 - Lexmark International Inc. heeft aangekondigd dat zijn Print Release-oplossing voor grote organisaties als een Software-as-a Service (SaaS)-model gehost kan worden in de cloud. Hierdoor kunnen IT-beheerders hun Lexmark Print Release-oplossing snel schalen, zonder dat extra investeringen in een nieuwe IT-infrastructuur nodig zijn en toch mobiel geprint kan worden vanaf elke locatie.

Ondernemingen hebben keuze uit elke Lexmark Print Release-implementatie. Dit kan zowel een traditionele locatiegebonden implementatie zijn, als een gehoste service op basis van een abonnement. Met het nieuwe service-georienteerd model biedt Lexmark een snelle implementatie, het beheer van de Print Release-oplossing en bijbehorende infrastructuur op afstand, in een beveiligd datacenter.

De gehoste implementatie van Lexmark Print Release omvat een brede ondersteuning voor mobiel printen. Met de Lexmark Mobile Printing App, ontworpen voor Apple iOS en Android smartphones en tablets , kunnen medewerkers een afdruktaak rechtstreeks in de wachtrij zetten en op elke printer afdrukken met ondersteuning van Print Release. De Lexmark Print Release-oplossing kan tevens geconfigureerd worden zodat medewerkers vanaf ieder mobiel apparaat met e-mail-functie kunnen printen, inclusief een BlackBerry. Dit kunnen zij doen door het document eenvoudigweg als bijlage in een e-mail naar de zakelijke Print Release e-mailaccount te sturen.

Lexmark Print Release ondersteunt niet alleen het afdrukken vanaf mobiele apparaten, maar biedt ondernemingen tevens de mogelijkheid om afdruktaken te beheren die via deze apparaten verstuurd zijn, wanneer deze gekoppeld zijn aan Lexmark's Document Accounting-oplossing. Deze krachtige combinatie geeft IT-beheerders meer zichtbaarheid in en meer controle over de output-omgeving. Lexmark Document Accounting biedt uitgebreide tracking- en rapportage-mogelijkheden. Deze monitoren de activiteit op printers om zo gedetailleerde data te verzamelen en van elke gebruiker, groep en elk apparaat een rapport te leveren. Afdruktaken vanaf mobiele apparaten worden door Print Release op dezelfde wijze gevolgd als afdruktaken die via een desktop worden verstuurd.

Met de verkregen informatie kunnen grote organisaties het printgedrag bij medewerkers analyseren en bijsturen. Zo kunnen zij hun printerpark efficiënt beheren om kosten en middelen te besparen. Klanten die Lexmark Print Release binnen hun managed services hebben geïmplementeerd, merken een vermindering van het aantal afdrukken, waardoor zij hun printerpark kunnen uitdunnen.

Beschikbaarheid:
Lexmark's SaaS-aanbod is beschikbaar via Lexmark's professionele services . Lexmark Print Release zal beschikbaar zijn vanaf het eerste kwartaal in 2012, in landen binnen Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Ondersteund citaat:
"Tablets, smartphones en cloud-gebaseerde technologieën veranderen de manier waarop ondernemingen hun technologische middelen beheren erg snel", zegt Rob Greaves, General Manager Lexmark Benelux. "Lexmark's laatste verbeteringen aan zijn Print Release-oplossing stellen IT-professionals in staat om de output-strategie te blijven verbeteren, terwijl de infrastructurele kosten beheerd worden en Het Nieuwe Werken meer ondersteund wordt. De afgelopen twintig jaar heeft Lexmark veel van 's werelds grootste bedrijven ondersteund bij het maximaliseren van hun IT-investeringen en het verbeteren van hun business processen. Lexmark's nieuwe producten zijn hiervan de meest recente voorbeelden. "

Nuttige links:

* Video: Lexmark en de Cloud

* Lexmark brochure Implementatie-opties

* Lexmark brochure Print Release en Document Accounting

Over Lexmark
Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) levert aan ondernemingen van elke grootte een brede waaier van producten, software, oplossingen en diensten voor afdruk en beeldweergave die helpen om minder af te drukken en om productiever te zijn. Perceptive Software, een autonoom softwarebedrijf binnen Lexmark, is een toonaangevend leverancier van software voor bedrijfsinformatiebeheer die organisaties helpt om de volledige levenscyclus van hun documenten en informatie moeiteloos te beheren. Dit vereenvoudigt hun bedrijfsprocessen en leidt tot grotere bedrijfsefficiëntie. Lexmark verkocht zijn producten in 2010 in meer dan 170 landen, en boekte een omzet van meer dan 4 miljard dollar.

Wilt u meer informatie over Lexmark? Surf dan naar www.lexmark.nl. Wilt u meer informatie over Perceptive Software? Surf dan naar www.perceptivesoftware.com.

Blijf op de hoogte van Lexmark: lees de Lexmark Facebook-pagina en volg ons op Twitter via @LexmarkNL.

Blijf op de hoogte van Perceptive Software: lees de Perceptive Software Facebook-pagina en volg ons op Twitter, www.twitter.com/perceptivesw.

Lexmark en Lexmark met het diamantlogo zijn handelsmerken van Lexmark International, Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en/of in andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Het verzenden van een afdruktaak via de Lexmark Mobile PrintingApp vereist minimaal een iPhone® 3G, apparaten die draaien op iOS 4.2 of hoger of Android®-apparaten die minimaal draaien op versie 2.1.

Lexmark Embedded Solutions Framework ondersteunde printers of een niet-Lexmark PCL /PostScript-printer uitgerust met een kaartlezer en aangesloten via een Lexmark Print Release Appliance (LexmarkN7020e).

Abonnementskosten per gebruiker van toepassing.