Ingezonden persbericht


The European Music Conference and Showcase Festival

PERSBERICHT: Aanmelding voor Interactive Awards 2012 gestart

Groningen, 16 November 2011

Vanaf vandaag kunnen Europese artiesten en organisaties zich opgeven als kanshebbende van de Interactive Awards, die op vrijdag 13 januari 2012 tijdens Eurosonic Noorderslag worden uitgereikt. Voor de vijfde keer presenteren Eurosonic Noorderslag, internetbureau theFactor.e en Buma/Stemra de Interactive Awards, die zijn opgesplitst in de Company Award en de Artist Award.

Dit gezamenlijke initiatief richt zich op Europese acts en bedrijven die internet op een originele manier inzetten om (hun) muziek te promoten en te vermarkten. Eurosonic Noorderslag, theFactor.e en Buma/Stemra willen op deze wijze Europees talent stimuleren en acts in de schijnwerpers zetten die op interactief marketing gebied inspirerend zijn voor anderen.

De Company Award
De Company Award is opgezet ter ondersteuning van online (muziek) portals/applicaties die op een innovatieve en legale manier worden ingezet om Europese acts te ondersteunen bij de promotie van hun muziek. Drie genomineerden presenteren hun case tijdens het Interactive programma van Eurosonic Noorderslag, waarna de winnaar wordt gekozen door de jury. Ook niet-genomineerden maken kans op een presentatie van hun case tijdens het Interactive programma. Vorig jaar werd de Company Award uitgereikt aan 22tracks. Het jaar daarvoor ging de prijs naar Sellaband.

De Artist Award
De Artist Award is bedoeld om bands met bijzondere online initiatieven in de schijnwerpers te zetten. De Europese acts die zich aanmelden voor de Artist Award kunnen op deze manier laten zien wat hun onderscheidt van andere bands die zich online profileren. De Artist Award heeft sinds de eerste editie in 2008 de aandacht getrokken van gerenommeerde bands. Zo waren onder andere Bløf en Zuco 103 genomineerd voor de Artist Award 2009, die toen door Silence is Sexy werd gewonnen. Vorig jaar was Palomine de grote winnaar. In 2010 won Krause.

Jury
De jury van de Artist en Company Awards bestaat uit Matt Railo (Apple), Palomine, Gilles de Smit (22tracks), Joris Bos (Buma/Stemra) en Thijs Helfrich (theFactor.e).

Inschrijving
Tot 21 december 2011 kunnen Europese muziekacts en bedrijven zich met hun online initiatief aanmelden op de website van de Interactive Awards: www.interactive-awards.nl. Op 23 december 2011 worden op www.interactive-awards.nl de genomineerden bekend gemaakt.

Prijsuitreiking
Op 13 januari 2012 worden tijdens Eurosonic Noorderslag zowel de Artist Award als de Company Award uitgereikt aan het beste interactieve concept. Naast de award en de aandacht en publiciteit die hiermee gepaard gaan, kan de winnaar rekenen op een behoorlijke prijs: een geldbedrag van 5.000 euro en natuurlijk de bekende lelijke beker.


---

Noot voor de redactie,