Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - woensdag 16 november 2011

Activiteitenkalender B&W Amersfoort
Woensdag 16 november t/m zondag 27 november 2011

Woensdag 16 november
13.00 uur
Burgemeester Lucas Bolsius neemt deel aan een Dialoogtafel. Tijdens de Dag van de Dialoog gaan Amersfoorters in gesprek met mede stadsgenoten die zij niet kennen. Het thema van het gesprek dit jaar is "Waar lig jij wakker van?". <:http:/>www.amersfoortindialoog.nl Locatie: Wijkcentrum De Roef, Neptunusplein 66k.

16.00 uur
Wethouder Sebastiaan Van 't Erve spreekt het welkomstwoord uit tijdens de "TROS Opsteker van de Week". Tijdens deze bijeenkomst wordt een onderscheiding (14 karaats gouden speld) van de TROS, voor enthousiaste vrijwilligers in het kader van het Europees jaar van het vrijwilligerswerk 2011 uitgereikt. Locatie: De Neng, Engweg 7 te Hoogland.

17.00 uur
Wethouders Sebastiaan van 't Erve en Gert Boeve spreken tijdens de conferentie 'Duurzame Economie'. Locatie: SOMT, Softwareweg 8 te Amersfoort.

18.00 uur
Burgemeester Lucas Bolsius reikt de twee-jaarlijkse Betonprijs uit. www.betonvereniging.nl Dit is een initiatief van de Betonvereniging, een kennisplatform binnen de (beton)bouw. Locatie: De Doelen, Willem Burgerzaal, Schouwburgplein 50 te Rotterdam.

20.00 uur
Wethouder Buijtelaar ontvangt bewoners en andere belanghebbenden bij de informatiebijeenkomst inzake de westelijke ontsluiting. Voor meer informatie: http://www.amersfoort.nl/smartsite.shtml?id=224792 Locatie: Dierenpark Amersfoort, restaurant De Olifant, Barchman Wuytierslaan 224 te Amersfoort.

Donderdag 17 november
9.30 uur
Wethouder Buijtelaar spreekt tijdens het najaarscongres van de VNG. Voor meer informatie: http://www.vngutrecht.nl/najaarscongres/ Locatie: Gemeentehuis Veenendaal, Raadhuisplein 1 te Veenendaal.

15.00 uur
Burgemeester Lucas Bolsius opent de nieuwe locatie van het verzorgingshuis St. Pieters en Bloklands Gasthuis in Vathorst. Locatie: Wervershoofstraat 157 te Amersfoort.

17.30 uur
Burgemeester Lucas Bolsius heet nieuwe Nederlanders welkom tijdens de naturalisatieceremonie. Locatie: Raadszaal, Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Vrijdag 18 november
20.30 uur
Wethouder Pim van den Berg bezoekt het openingsconcert van de wintereditie van het Global Village Festival. Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

Zaterdag 19 november
13.00 uur
Wethouder Gert Boeve ontvangt Sinterklaas in Vathorst. Locatie: Markenhaven, Laakse Haven te Amersfoort.

14.00 uur
Burgemeester Lucas Bolsius spreekt tijdens de bijeenkomst ter gelegenheid van de start van het Amersfoorts Cultuurfonds. Vanaf deze dag is het voor inwoners van de regio Amersfoort mogelijk om te doneren aan het fonds. De burgemeester onthult het startbedrag. Het Amersfoorts Cultuurfonds wordt opgezet in nauwe samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds. www.cultuurfonds.nl/amersfoortscultuurfonds Locatie: Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13 te Amersfoort.

15.30 uur
Burgemeester Lucas Bolsius woont het jubileumconcert bij ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Soli Amersfoort en van het afscheid van dirigent Peter den Ouden. Locatie: St. Joriskerk, De Hof te Amersfoort.

20.00 uur
Burgemeester Lucas Bolsius woont het Cavalerie-Jaarconcert 2011 bij door het Reünieorkest Trompetterkorps der Cavalerie. Het concert wordt jaarlijks georganiseerd om de banden met Amersfoort als Cavaleriestad en met de Vrienden van het Trompetterkorps der Cavalerie te handhaven. Locatie Theater de Flint, Coninckstraat 60 te Amersfoort.

Maandag 21 november
17.00 uur
Burgemeester Lucas Bolsius neemt het eerste exemplaar in ontvangst van de lustrumeditie van het fotoboek 'Met het Oog op Amersfoort'. Wethouder Pim van den Berg reikt de prijs 'Met het Oog op Amersfoort 2011' uit. Wethouder Buijtelaar is eveneens aanwezig. Locatie: De Eenhoorn, Koningin Wilhelminalaan 33 te Amersfoort.

Dinsdag 22 november
20.00 uur
Wethouder Gert Boeve spreekt tijdens de jaarlijkse introducé avond van de Young Masters. Locatie: Bergpaviljoen, Utrechtseweg 180 te Amersfoort.

Woensdag 23 november
14.30 uur
Burgemeester Lucas Bolsius is aanwezig bij het eerste woningbezoek als start van het project 'Brandveiligheid thuis, we delen de zorg' van de brandweer en Beweging 3.0. Een thuiszorgmedewerker zal samen met de burgemeester reguliere thuiszorg combineren met brandveiligheidscontrole en het monteren van rookmelder(s). Het project gaat in vier gemeenten van start. Locatie: Verzetsplein 112 te Amersfoort.

Zaterdag 26 november
12.15 uur
Wethouder Sebastiaan van 't Erve spreekt tijdens de eerste Democratie Dialoog. Als uitgangspunt worden de ontwikkelingen in het Midden-Oosten genomen, de Arabische lente. Wat valt hiervan te leren in relatie tot de democratie in ons eigen land. Gekoppeld aan de bijeenkomst zal ook een caravan in Amersfoort geplaatst worden. Deze is vanuit Den Haag onderweg naar Damascus om steunbetuigingen voor het Syrische volk te verzamelen. Voor meer informatie: http://democratiedialoog.nl Locatie: ISVW, Dodeweg 8 in Amersfoort.

16.00 uur
Burgemeester Bolsius neemt de resultaten van de eerste Democratie dialoog Amersfoort in ontvangst. Locatie: ISVW, Dodeweg 8 in Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Menno Tigelaar is aanwezig bij het Grote Koppelconcert in de Sint Joriskerk. Aan dit concert, dat elke 5 jaar wordt gehouden, doen 325 uitvoerenden mee. De orkesten Juliana, Bernhard, Willem III, een gospelkoor, een theaterkoor, alsmede een symfonieorkest zorgen voor een grote variatie aan muziek. Locatie: Sint Joriskerk, Hof 1 te Amersfoort.

20.30 uur
Burgemeester Lucas Bolsius bezoekt de jubileumbijeenkomst van Atletiekvereniging Altis die dit jaar 50 jaar bestaat. Locatie: Leerhotel Het Klooster, Daam Fockemalaan 10 te Amersfoort.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort