Politie Gelderland-Zuid

Behandeling zaak 'Mientjes' opnieuw uitgesteld

Nijmegen / Nador, Marokko, 16-11-2011 o Vandaag, 16 november 2011, zou door de rechtbank in Nador, Marokko, inhoudelijke behandeling van de zaak tegen verdachte Fouad el M. plaatsvinden. El M. wordt verdacht van moord c.q. doodslag op 2 vrouwen in het Nijmeegse Waterkwartier in februari 2003. De zaak is vooral bekend als de Mientjes, omdat beide slachtoffers deze voornaam droegen.

Na een aantal eerdere zittingen voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling, verscheen de verdachte vanmorgen voor het hof in Nador. Daar gaf hij aan dat hij bereid was te verklaren, maar zich daarvoor niet goed genoeg voelde in medische zin. De rechtbank verwierp dit argument omdat een zij beschikten over een gezondheidsverklaring waaruit bleek dat de conditie van de verdachte geen belemmering van de behandeling vormde.

Toen om 16.00 uur lokale tijd in Nador (17.00 uur NL-tijd) de inhoudelijke behandeling van start ging, gaf de verdachte opnieuw aan ziek te zijn en daardoor niet in staat te verklaren. Hij verzocht om één of twee dagen uitstel. Toen de rechtbank dit verzoek verwierp, reageerde de advocaat van de verdachte hierop door de verdediging van Fouad el M. per direct neer te leggen. Het hof wees daarop ter plaatse een nieuwe advocaat aan de verdachte toe. Deze nieuwe advocaat vroeg de rechtbank om twee weken uitstel zodat hij kennis kon nemen van het dossier. De rechtbank kende 1 week uitstel toe en besliste daarbij tevens dat volgende week woensdag, ongeacht aanwezigheid van de verdachte, inhoudelijke behandeling zal plaatsvinden.

De delegatie van politie, OM en familieleden werd evenals alle andere aanwezigen bijzonder verrast door het verloop van deze zitting. Zij lieten vanuit Nador weten nogal beduusd te zijn over de gang van zaken en zij zullen zich beraden over de nu te nemen stappen.

(16)

Laatst gewijzigd 16-11-2011 19:18 | © Regio Gelderland-Zuid |