Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jacobien Louwes van Pronkkamer Nieuw Midhuizen
Westpolder 22 In Vierhuizen Groningen
winnaar van de

Bed & Breakfast prijs 2011

Itens 15 november 2011

Tijdens de Pronkkamergenotendag op 15 november van de landelijke Stichting Karakteristiek Bed & Breakfast de Pronkkamer in Itens , is voor het tiende jaar de Nederlandse Bed & Breakfast prijs uitgereikt. Gastheer en gastvrouw waren de winnaars van 2010, Rob en Marleen van der Meer van Pronkkamer Zathe De Spieker te Itens, Friesland.

De prijs werd overhandigd door de heer Willemsma, wethouder van de gemeente Littenseradiel aan Jacobien Louwes van Nieuw Midhuizen.

De familie Louwes heeft een akkerbouwbedrijf In de Westpolder, een Waddenpolder in het uiterste Noord-Westen van de Provincie Groningen. In het voorhuis, op de eerste verdieping, zijn twee ruime gastenkamers met een prachtig uitzicht op de tuin en de landerijen.

Mevrouw Lei Stoffel, die de kwaliteits onderzoeken organiseert, vertelde dat de kwaliteit van de onderzochte locaties zeer hoog is.

Het juryrapport vermeldt:

Boerderij uit de negentiende eeuw, gelegen in de Westpolder waarin zich twee gastenkamers van uitstekende kwaliteit bevinden. De uiterst plezierige ontvangst, het fantastisch verzorgde ontbijt en het voor 100 % gastvrouw zijn maakt B&B Nieuw Midhuizen tot een uitstekend gekwalificeerde B&B. Toplokatie dus.

De andere genomineerden die een eervolle vermelding en oorkonde kregen:

Villa Vredehoek, Ellecom
B&B Villa Vredehoek, gebouwd in 1898, is gelegen in een prachtig natuurgebied met een veelvoud aan fiets en wandelpaden. De gastenkamers geven samen met de sfeervol ingerichte ontbijtkamer een uitstekende indruk. De hartelijke ontvangst en het met veel zorg geserveerde ontbijt maakt Villa Vredehoek tot een uitstekend gekwalificeerde B&B.

De Oliemolen, Heerlen

De Oliemolen is een zestiende-eeuwse watermolen, gelegen aan de voet van de molenberg in het Aambos. Hierin bevinden zich twee luxueuze appartementen van alle comfort voorzien. De hartelijke ontvangst en het met veel zorg bereide ontbijt maakt de Oliemolen tot een uitstekende B&B.

De prijs, die voor de tiende de keer wordt uitgereikt, is een initiatief van de landelijke Stichting Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer.

In het afgelopen jaar is een groot aantal bijzondere B&B's bezocht en gecontroleerd door een zogenoemde mystery guest. Uiteindelijk heeft een onafhankelijke kwaliteitscommissie de drie nu genomineerde Bed & Breakfasts voorgedragen. Naast de standaard kwaliteitseisen als praktisch comfort en hygiëne zijn de huizen vooral ook geselecteerd op authenticiteit, gastvrijheid en sfeer.

Voor alle 80 B&B's, die zijn aangesloten bij de Stichting 'Karakteristiek Bed & Breakfast De Pronkkamer, geldt dat het ware droomlocaties zijn. De bijzondere huizen liggen verspreid over heel Nederland en zijn te vinden op het platteland, in dorpen en in de steden. Een gast wordt in deze huizen als een vorst onthaald. Verdere informatie kunt u vinden op onze website: www.pronkkamer.com .



Ingezonden persbericht