Gemeente Uithoorn

Mantelzorgers gastvrij onthaald in Praktijkschool Uithoorn

Mantelzorgers gastvrij onthaald in Praktijkschool Uithoorn

Donderdag 10 november was het de dag van de Mantelzorg. In Uithoorn waren de mantelzorgers daarom door de gemeente en het Mantelzorgsteunpunt uitgenodigd voor een High Tea.

Op donderdagmiddag zijn ongeveer 40 mantelzorgers hartelijk ontvangen in de Praktijkschool Uithoorn. Een feestelijk gedekte tafel, een vriendelijke bediening en een heerlijke tea werd hun deel.

Ook wethouder Maarten Levenbach schoof aan bij de diverse tafels: "Mantelzorgen is niet niets, we doen als gemeente daarom graag iets terug. Vooral het contact vandaag, vind ik een verrijking. Als je zo samen aan tafel zit , heb je een open gesprek en hoor je waar mensen behoefte aan hebben. Heel belangrijk dus!"

Het initiatief werd ook door de aanwezige mantelzorgers zeer gewaardeerd. Enkele reacties: "Het is fijn is er even uit te zijn"; "Leuk om elkaar zo te ontmoeten"; "Je krijgt toch weer nieuwe ideeën"' en ook: "Wat leuk om zo kennis te maken met de nieuwe school"; "Ik kende de Praktijkschool niet, maar de kinderen kunnen heerlijk koken."

Kortom: een initiatief om te herhalen.

2011-11 Dag van de mantelzorg