Ingezonden persbericht


Van Lanschot: Herbevestiging creditrating door Fitch

Ratingbureau Fitch Ratings heeft vandaag de Single A minus (stable outlook) creditrating voor F. van Lanschot Bankiers N.V. opnieuw bevestigd. Fitch geeft in een toelichting aan dat deze herbevestiging onder meer is te danken aan het lage risicoprofiel van de bank, haar sterke liquiditeits- en fundingpositie, haar solide kapitaalratio's en de goede kwaliteit van de kredietportefeuille.

"The affirmations reflect the bank's well-established Dutch private banking franchise, conservative risk appetite, improved funding profile, solid liquidity and solid capitalisation", aldus Fitch.

Mede dankzij een instroom van spaargelden en deposito's van cliënten is de liquiditeitspositie van de bank verder versterkt. Dit resulteert in een fundingratio (de mate waarin de kredietverlening wordt gefinancierd door de spaargelden en deposito's van cliënten) van 91,1% ultimo september 2011. Het solide profiel van Van Lanschot blijkt ook uit haar sterke solvabiliteitspositie, met een Core Tier I-ratio van 10,4% per 30 september 2011.

's-Hertogenbosch, 16 november 2011



Ingezonden persbericht