Meer dan 50 voertuigdebuten zullen onthuld worden tijdens de LA Auto Show

Persbericht van PR Newswire

LOS ANGELES, November 4, 2011 /PRNewswire/ --

- 20 werelddebuten en meer dan 30 Noord-Amerikaanse debuten zullen 16 en 17 november onthuld worden

Meer dan 50 voertuigen zullen hun debuut maken tijdens de Los Angeles Auto Show die op 16 & 17 november geopend zal zijn voor de pers en op 18-27 november voor het publiek. Als lichtpuntje in de algemene economie, de auto-industrie blijft haar momentum houden tijdens de L.A. Show waar meer dan 22 persconferenties van producenten gehouden worden. Het is duidelijk dat autofabrikanten aanzienlijk geïnvesteerd hebben in het leveren van voertuigen die klanten willen en die voorzien zijn van een ongeëvenaard aantal technologische vooruitgangen, verbeterde prestatie en ontwerp terwijl tegelijkertijd de koolstofemissie verlaagd wordt. Naast de 1000 nieuwe voertuigen die gepresenteerd zullen worden tijdens de show, heeft een aantal producenten hun expositieruimten geüpgrade en verbeterde functies toegevoegd met meer interactieve inhoud en ervaringen. Er zullen tevens meer dan zes testritten zijn die klanten in stoelen en op de straten plaatst in deze nieuwe voertuigen.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20060612/LAM005LOGO)

Dit jaar zal in alle categorieën een aanzienlijke stijging in brandstofefficiëntie te zien zijn. Bijna 20 zeer efficiënte, 40-mpg-plus voertuigen, die interne verbrandingsmotors gebruiken- zoals het werelddebuut van de Chevrolet Spark - zullen tijdens de Show aanwezig zijn. Viercilindermotoren zijn weer in opkomst en in een tijd van stijgende benzineprijzen en zorgen over de brandstofeconomie geven veel autoproducenten hier nu de voorkeur aan. Ontwerpen met vier cilinders die volledig opnieuw gebouwd voor het leveren van de kracht en het draaimoment die normaalgesproken geassocieerd worden met grotere verplaatsingsmotoren worden niet alleen gebruikt in compacts maar ook in meerdere platformen. Het vaak betwiste kleine crossoversegment zal twee direct concurrerende werelddebuten presenteren - de Ford Escape en Honda CRV. Mazda heeft ook een nieuwe auto in deze categorie met het Noord-Amerikaanse debuut van zijn geheel nieuwe CX-5 crossover.

Er is een heel scala aan elektrische voertuigen die in productie zijn of zullen gaan wat benadruk dat er veel oplossingen bestaan voor het verminderen van koolstofuitstoot. Deze voertuigen zullen tijdens de Show getoond worden, inclusief Mitsubishi's geheel elektrische i, de Ford Focus Electric, BMW's i3-concept, CODA's Sedan, Nissan's LEAF en een import uit Kroatië, de DOK-ING XD. Het segment hybrids en plug-in hybrids blijft groeien. Tijdens de Show zullen, onder andere, de Toyota Prius Plug-in Hybrid, de nieuwe Honda Civic Hybrid en de geüpdate Honda Insight Hybrid getoond worden. BMW zal ook zijn baanbrekende i8 plug-in hybrid sportcoupeconcept presenteren.

Meer dan de helft van de 50 debutanten van de L.A. Show, zoals de Audi R8 GT Spyder, Porsche 911 en Jaguar C-X16 sportautoconcept, vallen in de voertuigcategorie prestatie en luxe. Bentley komt dit jaar terug naar Los Angeles met de zeer luxe marque's 2012 Continental GTC convertible. De show zal tevens de BMW M5, de vijfde generatie-editie van de sportsedan, nu gedreven door een 4,4-liter turbogeladen V8-motor; de Mercedes-Benz SLS AMG Roadster, een open-top power statement met een 563-PK, 6,2-liter motor die 479 lb-ft aan draaimoment produceert; en wat GM's werelds meest krachtige productieconvertible noemt, de 2013 Chevrolet Camaro ZL1, met 580 PK die geproduceerd wordt door een supergeladen 6,2-liter V8. De AMG Roadster en Camaro convertible zijn slechts twee van ten minste zes convertibles die tijdens de Show hun debuut zullen maken.

De categorie prestatie en luxe is dit jaar ook noemenswaardig omdat het een showcase is voor nieuwelingen in het segment, inclusief Hyundai's voortdurende inspanningen met de première van de 2012 Azera, en het Amerikaanse debuut van geheel nieuwe producenten, zoals de Mastretta MXT uit Mexico. En de Fiat 500 Abarth met arrestatieattributen die de traditionele grenzen overschrijden demonstreert de meeste ontwikkeling van de ooit genegeerde categorie compact. De 500 Abarth, een aangepaste versie met 135-PK van de onlangs opnieuw uitgebrachte Fiat 500, voegt zich bij andere "super" compact debutanten waaronder de Ford Fiesta ST en de Mazda3 SKYACTIV.

Geavanceerde systemen behoren nu tot de meest belangrijke functies van de auto zelf. Onder de nieuwe technologie die gepresenteerd wordt tijdens de Show vallen geavanceerde applicaties van Bluetooth, radarsensoren, ingesloten telefonie en cloud computing. Tijdens het gebruik leveren deze geavanceerde systemen chauffeurs handsfree toegang tot persoonlijke gegevens, communicatie, audio-entertainment, sociale netwerken en geavanceerde veiligheidsmaatregelen die eerder niet voor te stellen waren. Nieuwe technologieontwikkelingen die tijdens de Show worden gepresenteerd, worden verwacht van Audi, BMW, Cadillac, Ford, Hyundai, Kia, Lexus, Mercedes-Benz, Toyota, Volkswagen en andere producenten.

De autoproducenten zijn niet de enige exposanten die tijdens de Show nieuwe voertuigen en producten presenteren. De L.A. Auto Show heeft tevens een gehele hal toegewijd aan de meest recente speciale voertuigen, voertuigaccessoires en trends op het gebied van op bestelling gemaakt. Alles van exotische custom auto's, wielen en prestatieproducten, tot de meest recente mobiele audio- en entertainmentsystemen kunnen gevonden worden in Kentia Hall. Een aantal hoogtepunten zijn de Galpin Auto Sports (GAS) showcase van premières van meer dan 15 custom voertuigen, inclusief de 2012 Ford Explorer XXVI, met een verbijsterend 2000 WATT geluidssysteem; een 1.000 PK, brede 2012 Shelby Supersnake en "Thunder," een zeer aangepaste 540 PK 2012 Ford F-150. Experts op het gebied van hoogwaardige tuners en prestatie, zoals Specialty Car Craft, RTW Motoring en Platinum Motorsports, zullen aanwezig zijn voor het presenteren van het toppunt van aangepaste, exotische luxe auto's en sportauto's uit de hele wereld.

Over de Los Angeles Auto Show

Als de eerste grote Noord-Amerikaanse autoshow van het seizoen, zal de 2011 L.A. Auto Show een aantal van de meest belangrijke nieuwe voertuigdebutanten uit de industrie presenteren en de toon zetten voor de rest van het jaar. De datums zijn 16 en 17 november voor de pers en 18-27 november voor het publiek. Registratie voor de media is nu open. Na de persdagen wordt de Show één van de best bezochte openbare autoshows in de wereld. Volg om de meest recente showinformatie te ontvangen de L.A. Auto Show op Twitter [http://twitter.com/LAAutoShow ], ga naar de Facebook [http://www.facebook.com/LosAngelesAutoShow ]-pagina en meld u aan voor het ontvangen van berichten over de http://www.LAAutoShow.com.

Los Angeles Auto Show

CONTACT: Jessica Schmidt, Rogers Ruder Finn,
+1-310-552-4177,LAautoshow@RogersRuderFinn.com