GroenLinks wil ruim baan voor talentontwikkeling jongeren


“Armoede mag geen belemmering vormen voor talentontwikkeling”

Amsterdam West, 20111116 -- Dinsdagavond heeft GroenLinks in de stadsdeelraad van Amsterdam West aangegeven prioriteit te willen geven aan de mogelijkheden van talentontwikkeling voor jongeren uit arme gezinnen. Fractievoorzitter Sven Meeder: “Armoede mag geen belemmering vormen voor de talentontwikkeling van kinderen.” De stadsdeelraad van Amsterdam West was bijeen vanwege de Begroting 2012.

Tijdens de Algemene Beschouwingen voor de Begroting van 2012 sprak Sven Meeder (fractievoorzitter GroenLinks Amsterdam West) zijn zorg uit: “Juist in deze tijden is het belangrijk dat de mensen die het nodig hebben gemakkelijk de weg vinden naar de financiële hulpmiddelen die er vanuit het Rijk, stad of stadsdeel zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om het voordelig laten sporten van kinderen van ouders die het niet breed hebben en kwetsbaar zijn, en zeker als het gaat om de talentontwikkeling van onze jeugd. Armoede of economische tegenspoed, mag hiervoor geen belemmering vormen.”

Naast de armoedebestrijding vraagt GroenLinks ook aandacht voor (toenemende) werkeloosheid en het stimuleren van werkgelegenheid en onderwijs. “De economische crisis kan een flink aantal bewoners van West hun baan kosten, en anderen hinderen in het vinden van een baan of een stageplek. GroenLinks heeft in het verleden hier veel voorstellen voor gedaan: het Groene Banenplan, Social Return, Vrouwen aan de Slag. GroenLinks zal ook nu weer komen met voorstellen om werknemers van het stadsdeel duurzaam in te zetten, en bewoners van West duurzamer richting werk te helpen”, aldus Sven Meeder. Hier ligt een taak voor voor het stadsdeel, maar ook voor de afzonderlijke politieke partijen in de raad. In het kader van de talentontwikkeling daagt GroenLinks de andere raadsfracties uit om, - net als de GroenLinks fractie - een maatschappelijke stageplek te creëren.





GroenLinks Amsterdam West