Xebia eerste geautoriseerde Europese trainingspartner Cloudera


Eerste Cloudera University trainingen voor analyse Hadoop Big Data in Nederland en Frankrijk

Hilversum, 20111116 -- Xebia, specialist op het gebied van Agile, Java development en enterprise architectuur, is de eerste geautoriseerde Europese trainingspartner van Cloudera, aanbieder van een dataplatform gebaseerd op de populaire Apache Hadoop software. Apache Hadoop is een krachtige open source software-oplossing voor het analyseren van zowel gestructureerde als ongestructureerde complexe data. Xebia gaat in Nederland en Frankrijk de gecertificeerde Cloudera Developer en Administrator trainingen verzorgen. Daarnaast biedt Xebia ook door de bedrijfstak erkende certificeringen voor Apache Hadoop van Cloudera.

Big Data en NoSQL-oplossingen, met name Hadoop, staan aan de vooravond van de grote doorbraak in Europa. Het verzamelen van data werd vroeger gezien als een noodzakelijk kwaad. Echter, door de mogelijkheden van Hadoop kunnen grote databases op een betaalbare manier worden opgeslagen en verwerkt. Ruwe logfiles kunnen nu worden verwerkt tot bijvoorbeeld online aanbevelingen, zoeksuggesties, doelgerichte advertenties, risico-analyses en fraude-detectoren.

“In onze zoektocht naar opleidingspartners in Europa, was Xebia direct een beoogd partner”, aldus Sarah Sproehnle, Directeur Training bij Cloudera. “De Cloudera-training voor Apache Hadoop is een perfecte aanvulling op het indrukwekkende portfolio aan ontwikkeltechnologieën en trainingen van Xebia.”

“Het bieden van kwaliteitstrainingen is alleen mogelijk met partijen die de juiste expertise in huis hebben en ervaring is hierbij essentieel”, licht Omer Trajman, Vice President Services bij Cloudera, de keuze voor Xebia verder toe. “Dit is één van de redenen waarom Xebia voor ons de juiste partner is. Hun trainers hebben diverse succesvolle Hadoop clusters gebouwd in verschillende branches. Dit is het niveau aan ervaring dat we willen overbrengen op onze klanten die deelnemen aan gecertificeerde Cloudera-trainingen wereldwijd.”

 “Wij houden ons al lange tijd bezig met Big Data trajecten bij onze klanten. Dit partnership laat zien dat wij de leidende partij op dit gebied zijn in de Benelux”, aldus Rob Dielemans, Manager Software Development bij Xebia. “Amerika ligt één à twee jaar voor op Europa met het gebruik van Big Data Analytics/Hadoop. Wij verwachten dat 2012 de grote doorbraak van Big Data in Europa zal zijn. Zo staat Big Data prominent in de Gartner Hype Cycle voor nieuwe technologieën.”

De eerste training, Cloudera Developer Training for Apache Hadoop, wordt gegeven van dinsdag 13 december tot vrijdag 16 december aanstaande.





Xebia